H Reggeborgh δρομολογεί την επόμενη μέρα στον Ελλάκτωρα.

O ολλανδικός όμιλος Reggeborgh Invest κατέθεσε επίσημα αίτημα για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων του κατασκευαστικού ομίλου και ζητά την αλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και διαχειριστικό έλεγχο στον κατασκευαστικό όμιλο για τα τελευταία δύο χρόνια.

Ολα δείχνουν πως προμηνύεται μία γενική συνέλευση στην οποία θα αναμετρηθούν σκληρά οι σημερινοί βασικοί μέτοχοι με την ολλανδική εταιρεία, η οποία επιθυμεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον κατασκευαστικό όμιλο.

Η Reggeborgh σύμφωνα με πληροφορίες θορυβήθηκε από την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να μην  δέχτεί παράταση του διαγωνίσμού για την Εγνατία κάτι που φέρνει τον Ελλάκτωρα με τό ένα πόδι εκτός διαγωνισμού.

Διαβάστε επίσης: Κινδυνεύει να μείνει εκτός του διαγωνισμού για την Εγνατία ο Ελλάκτωρας

Σύμφωνα με πληροφορίες η Reggeborgh που ελέγχει άμεσα πάνω από 8,5% στην Eλλάκτωρ, ενώ έχει συμφωνήσει ώστε να αγοράσει μελλοντικά το περίπου 12% που κατέχει ο Λεωνίδας Μπόμπολας. 

Διαβάστε επίσης: ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Γιατί καθυστερεί η μεταβίβαση στους Ολλανδούς

Η απόφαση της Reggeborgh Invest που υποστηρίζεται και από άλλους μετόχους να ζητήσουν έκτακτη γενική συνέλευση ερμηνεύεται από την αγορά ως μετωπική σύγκρουση μεταξύ των δύο μετοχικών στρατοπέδων, με άγνωστες πλέον επιπτώσεις. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ότι εκτός από τον διορισμό νέας διοίκησης, η πλευρά Reggeborgh ζητά και τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για την τελευταία διετία, περίοδο κατά την οποία τη διοίκηση ασκούσε ο Σάκης Καλλιτσάντσης ως επικεφαλής της κίνησης CHANGE4ELLAKTOR.

ΠΗΓΗ mikrometoxos