Σε δηλώσεις προέβη η πρόεδρος του ΕΟΤ κα. Άντζελα Γκερέκου, μετά τη σύσκεψη  με τον υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη, φορείς Αυτοδιοίκησης και του τουρισμού κατά την επίσκεψή στο αεροδρόμιο Κέρκυρας.

Εμφανίστηκε αισιόδοξη για το μέλλον του κλάδου αλλά δεν έκρυψε και την ανησυχία της για την πορεία του τουρισμού της Κέρκυρας, ενός νησιού που εξαρτάται σημαντικά από την βρετανική αγορά, η οποία αντιμετωπίζει μεγαλύτερα προβήματα με την εξάπλωση του ιού σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

«Έχουμε γίνει όλοι μια γροθιά, συνεργαζόμαστε, κοινός στόχος είναι να ξεπεράσουμε τα εμπόδια με μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση και άλλα που θα ανακοινωθούν», τόνισε η κ. Γκερέκου,

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον ρόλο του εσωτερικού τουρισμού, τον οποίον χαρακτήρισε σημαντικό, καθώς μπορεί να μην ενισχύει το ΑΕΠ, αλλά ενισχύει σημαντικά τις τοπικές οικονομίες.

Τέλος, σχετικά με τη βρετανική αγορά, η πρόεδρος του ΕΟΤ εξέφρασε την άποψη ότι σε λίγες ημέρες θα υπάρχει εξέλιξη, πάντα με την τήρηση αυστηρών πρωτόκολλων για την ασφάλεια όλων.