Την ανάγκη ασφάλειας τουριστών, τουριστικών προορισμών και τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων σήμερα ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα υπάρχουν και την επόμενη μέρα τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Κουντουρά η οποία εξήγησε ότι η υγεία είναι απόλυτη προτεραιότητα και ταυτόχρονα πρέπει να διατηρηθεί και η φήμη της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός.

Η κα Κουντουρά στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη δήλωσε επιφυλακτική και τάχθηκε με την πλευρά των λοιμοξιολόγων όπως είπε για τον φόβο της διασπορά τους ιού που θα μπορούσε να οδηγήσει ξανά σε περιοριστικά μέτρα.

Η ευρωβουλευτής τόνισε την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων ώστε να μην πτωχεύσουν και τις θέσεις εργασίας καθώς αν απολυθούν δεν θα μπορούν να καταναλώνουν και θα ζημιωθούν και όσες επιχειρήσεις επιβιώνουν.

Η κα Κουντουρά τόνισε την ανάγκη των τεστ και αναφέρθηκε και στις κερδοσκοπικές κινήσεις που θα γίνουν, στις εξαγορές μικρών πιο ευάλωτων επιχειρήσεων από άλλες ισχυρότερες και όπως σημείωσε θα υπάρχει εκβιασμός του χρόνου όταν θα ανοίξει η αγορά ώστε να συμπιέσουν τις τιμές και τα πακέτα διακοπών γι’ αυτό και είναι ανάγκη το τρέχον έτος να υπάρχει συντήρηση και αξιοπιστία και το 2021 να λειτουργούμε ομαλά για να υπάρξει ανάκαμψη το 2022.

Και για να συμβούν όλα αυτά δεν πρέπει η Ελλάδα να κάνει ένα δεύτερο λοκ ντάουν γι’ αυτό και τα τεστ είναι απολύτως απαραίτητα και πριν έρθουν οι τουρίστες στη χώρα μας και μόλις φτάσουν καθώς η δειγματοληπτική χρήση τους δεν θα μας βοηθήσει.

105,5 Sto Kokkino · Έλενα Κουντουρά – 105,5 Στο Κόκκινο – 11 Ιουνίου 2020