Θετικά είναι τα εορταστικά μηνύματα για τα ξενοδοχεία της πόλης, καθώς εντοπίζεται μια τάση αυξημένης επισκεψιμότητας, λόγω των Χριστουγέννων, που αποτυπώνεται και στις κρατήσεις των δωματίων στα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν οι Λαρισαίοι ξενοδόχοι καταγράφεται μια πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης σε ποσοστό πάνω από 80%, ενώ όσο μπαίνουμε πιο βαθιά στις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, υπάρχει η ελπίδα ότι οι αριθμοί των επισκεπτών θα αυξηθούν.

Όπως εξήγησε στη LarissaPress.gr η πρόεδρος της Ένωσης  Ξενοδόχων νομού Λάρισας Ειρήνη Παπαϊωάννου το ποσοστό της πληρότητας που ξεπερνάει το 80% δείχνει ότι η Λάρισα μπορεί να γίνει πραγματικά τουριστικός προορισμός, ενώ αναφέρθηκε στο θετικό αποτύπωμα που -όπως είπε-  αφήνει το Πάρκο των Ευχών στη Λάρισα και ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα.

«Τα τελευταία χρόνια λόγω του Πάρκου των Ευχών στη Λάρισα, αλλά και του Μύλου των Ξωτικών στα Τρίκαλα, έχει συνδεθεί ένα »προϊόν» με την εορταστική περίοδο που οδηγεί σε μια αυξημένη τουριστική επισκεψιμότητα και στη Λάρισα. Αυτό είναι δεδομένο και φαίνεται πως υπάρχει σταθερότητα» σημείωσε.

201912110446567540

Παράλληλα η κ. Παπαϊωάννου είπε, ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης την εορταστική περίοδο επηρεάζει θετικά όλη την αγορά και πως το θετικό κλίμα δεν θα αποτυπωθεί μόνο στις πληρότητες των ξενοδοχείων.

Αναφορικά με το εάν υπάρχει δυνατότητα η Λάρισα να καταφέρει να διατηρήσει αυτούς τους αυξημένους αριθμούς επισκεπτών και τον υπόλοιπο καιρό, η κ. Παπαϊωάννου είπε, ότι η Λάρισα αρχίζει να σταθεροποιείται και να παίρνει την θέση που της αξίζει στον τουριστικό χάρτη. Ταυτόχρονα τόνισε  ότι πλέον η Λάρισα μπορεί να εξυπηρετήσει ξένους, αλλά και διερχόμενους τουρίστες λόγω των πολλών και διαφόρων εκδηλώσεων που γίνονται στη πόλη.

Μεταξύ άλλων σημείωσε, πως θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά για την πόλη, εάν δημιουργηθεί το πλαίσιο και παρθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες για να γίνουν αντίστοιχες μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις και το Πάσχα στη πόλη της Λάρισας.

«Αν και το Πάσχα παρθεί μια πρωτοβουλία και καταφέρουμε να γίνει η Λάρισα και ένας Πασχαλινός προορισμός, αυτό θα είναι κάτι πολύ σημαντικό για το μέλλον. Η Λάρισα είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη και θα μπορούσε με τις δυνατότητες που έχει να »σηκώσει» κάτι τέτοιο» είπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Λάρισας, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι η πόλη έχει τις δυνατότητες να γίνει το κέντρο για  πολύπλευρες  ξεναγήσεις όλο τον χρόνο, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, να περιηγηθούν σε πολλά μέρη και  να γνωρίσουν τις ομορφιές ολόκληρης της Θεσσαλίας.

larissapress.gr