Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία θα έχει η Ελλάδα να προβληθεί ως μια χώρα ναυταθλητισμού και θαλάσσιου τουρισμού, με αφορμή την διοργάνωση του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα «Aegean 600», που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 20 Ιουνίου το 2020. Όπως τονίστηκε σήμερα,  σε ειδική εκδήλωση που υλοποίησε o Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, όπου και προκήρυξε τον εν λόγω διεθνή αγώνα, η διοργάνωση έχει στόχο να βάλλει την Ελλάδα στον χάρτη των διεθνών αγώνων ιστιοπλοΐας 600 ναυτικών μιλίων, στους οποίους παίρνουν μέρος τα καλύτερα αγωνιστικά σκάφη στον κόσμο.

Στην παρέμβαση του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σημείωσε, ότι από την πρώτη στιγμή το υπουργείο “αγκάλιασε” την διοργάνωση του αγώνα και πρόσθεσε ότι δίνεται η ευκαιρία στην Ελλάδα να προβάλλει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στο μέτωπο του θαλάσσιου τουρισμού. Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου στάθηκε στα οφέλη που προκύπτουν για τη χώρα σημειώνοντας, ότι φιλοδοξία του ΕΟΤ είναι να γίνει ο αυτός ο αγώνας ένα νέο Brand για τον ελληνικό τουρισμό που θα προβάλλει την Ελλάδα στις αγορές του εξωτερικού. Μάλιστα ο ΕΟΤ θα φροντίσει για την προβολή του αγώνα, μέσω των γραφείων του στο εξωτερικό. Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανάφερε ότι ο αγώνας θα συμβάλλει τα μέγιστα στην προβολή της Αττικής και τόνισε ότι η περιφέρεια είναι ανοιχτή σε προτάσεις που προάγουν τον θαλάσσιο τουρισμό.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαργκουδάκης, μέχρι τώρα διεξάγονται πέντε μεγάλοι διεθνείς αγώνες 600 ναυτικών μιλίων και το Aegean 600 φιλοδοξεί να γίνει ο έκτος. Ενδεικτικό του τεράστιου ενδιαφέροντος για τον αγώνα είναι και η μεγάλη συμμετοχή των ελληνικών σκαφών που μέχρι σήμερα φτάνει τα 47 σκάφη. Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο στις 14 Ιουνίου και τα σκάφη θα ακολουθήσουν πορεία προς τη Μήλο.