Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών & Τουρισμού [WTTC], το οποίο αντιπροσωπεύει τον παγκόσμιο ιδιωτικό τομέα τουρισμού , διοργάνωσε μια επιτυχημένη εκδήλωση δράσης για το κλίμα κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή .

Η WTTC επανέλαβε τη δέσμευσή της στον παγκόσμιο αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής μέσω του Σχεδίου Δράσης για το Κλίμα και το Περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία αυτή θέτει στόχους που βασίζονται στην επιστήμη, σε μέτρα ενεργειακής απόδοσης, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πρωτοβουλίες για τη μείωση της χρήσης πλαστικών, απορριμμάτων τροφίμων και άλλων.

Το WTTC έχει επίσης πρωτοπορήσει στη δημιουργία ενός προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης, για να αναγνωρίσει τις εταιρείες που αναλαμβάνουν δράση σε αυτόν τον τομέα και θα μοιραστούν τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου.

Ως ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς τομείς του κόσμου, ο τομέας τουρισμού υποστηρίζει μία στις 10 θέσεις εργασίας ανά τον κόσμο και συμβάλλει στο 10,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Ωστόσο, είναι επίσης υπεύθυνος για το 5% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που προχωρούμε με το Σχέδιο Δράσης για το Κλίμα και το Περιβάλλον , ως ηγέτες στον τομέα της Τουριστικής Ανάπτυξης, έχουμε την δυνατότητα να οδηγούμε στην πραγματική αλλαγή και δεσμευόμαστε γι’ αυτό» δήλωσε η κ. Gloria Guevara, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WTTC.