Στην διαμόρφωση και την άμεση ενεργοποίηση ενός νέου χωροταξικού για τον τουρισμό που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών  υψηλού εισοδήματος, την αύξηση των εσόδων και της κατά κεφαλήν τουριστικής δαπάνης και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας,  σε συνάντηση του στην Κεφαλονιά με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς, με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, με κομματικά στελέχη και πολίτες.
Σε ομιλία του στην Νομαρχιακή Συνέλευση στελεχών της Ν.Δ. στην Κεφαλονιά, ο κ. Κόνσολας τόνισε μεταξύ άλλων για τον Τουρισμό ότι είναι επιτακτική ανάγκη:
Η σταδιακή φορολογική αποκλιμάκωση των επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί στον τουρισμό τα 2 τελευταία χρόνια με παράλληλη μείωση του μη μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις.
Ένας νέος αναπτυξιακός νόμος για τον Τουρισμό με σαφή και συγκεκριμένη στόχευση για την ενίσχυση καινοτόμων και εξωστρεφών επενδυτικών σχεδίων, την αναβάθμιση καταλυμάτων και τη βελτίωση των υπηρεσιών τους και την καινοτομία και την ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων.
Η ανατροπή του μοντέλου για την τουριστική προβολή και επικοινωνία με την δημιουργία νέων δομών σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο με την συμμετοχή και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Η ιδέα της Πολυκεντρικής Τουριστικής Ανάπτυξης με την δημιουργία destination brand για κάθε προορισμό σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
Ο Μάνος Κόνσολας έκλεισε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι “η Νέα Δημοκρατία είναι περισσότερο ενωμένη από ποτέ. Έρχεται για να ενώσει όλους τους Έλληνες. Έρχεται για να φέρει στο προσκήνιο τη Δημιουργική Ελλάδα, γιατί αυτή η Ελλάδα πρέπει να βγει μπροστά. Η Ελλάδα των ανθρώπων που εργάζονται, προοδεύουν και δημιουργούν. Την Ελλάδα που παράγει πλούτο και ανοίγει νέες δουλειές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι απλά ένας ακόμα Πρωθυπουργός, αλλά θα γίνει ένας καλός Πρωθυπουργός. Ένας μεταρρυθμιστής Πρωθυπουργός που θα δώσει την ελπίδα και τη διέξοδο που αναζητούν η χώρα και οι πολίτες”.