Την σύμπραξη και ευρεία συμμετοχή του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης  Ελληνικών Νησιών ( Ε.Ο.Α.Ε.Ν) στις διεργασίες  για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου του ακτοπλοϊκού νόμου, ζήτησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός από τον πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. Θράσο Καλογρίδη, σε συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο.
Στην διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν κ.Καλογρίδης  ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις θέσεις αλλά και προτάσεις σχετικά με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και άγονες γραμμές, τις συνδυασμένες μεταφορές καθώς και για τις εξελίξεις και συνέπειες του προσφυγικού  στην οικονομική, κοινωνική και τουριστική ζωή στα νησιά κύρια αυτά του Β.Αιγαίου.
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφέρθηκε στις θεσμοθετημένες  επιτροπές και αλλαγές  που θα γίνουν το επόμενο διάστημα τόσο αναφορικά με τις συνδυασμένες μεταφορές όσο και το μεταφορικό ισοδύναμο  αλλά και την αναμόρφωση του ακτοπλοϊκού νόμου.
Ο κ.Σαντορινιός επεσήμανε ότι το Υπουργείο επιθυμεί την σύμπραξη και ευρεία συμμετοχή του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. στις διεργασίες για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και αναφέρθηκε  στις πρόσφατες επιτυχημένες δράσεις και  πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο  από πλευράς υπουργείου για την προώθηση πολιτικών μέτρων τα οποία  θα συμβάλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των ελληνικών νησιών  όσο και  στην προάσπιση της νησιωτικότητας.