Τα συγχαρητήρια της, έδωσε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Corina Cretu  στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. 
Η κ. Cretu που εντυπωσιάστηκε από το έργο ανάπλασης της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης που υλοποιήθηκε με κονδύλια του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΣΠΑ), επεσήμανε την σπουδαιότητα της πρωτιάς αυτής, καθώς υπάρχουν, όπως είπε ευρωπαϊκές Περιφέρειες που αδυνατούν να απορροφήσουν τα κονδύλια και άρα μένουν πίσω σε έργα και δράσεις εξαιρετικά σημαντικές για τους πολίτες.
“Αυτή η βοήθεια που προσφέρει μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των ευρωπαϊκών κονδυλίων η ΕΕ, δεν γίνεται πολλές φορές αντιληπτή ακόμη και στην Ελλάδα και αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος μας: Να την κάνουμε αντιληπτή, μέσα από την ανάδειξη καλών παραδειγμάτων”, τόνισε η Ευρωπαία Επίτροπος, επισημαίνοντας ότι το έργο της παραλίας “θα δώσει νέες ευκαιρίες σε επιχειρηματικές δραστηριότητες για περισσότερο τουρισμό. Η πολιτική της συνοχής και της αλληλεγγύης στην Ευρωπαϊκή Ένωση δέχεται επιθέσεις. Γι’ αυτό και ο δικός μας ρόλος είναι να δείξουμε πώς αξιοποιούμε ακριβώς αυτά τα κονδύλια υπέρ των πολιτών. Το λέω αυτό για την Ελλάδα αλλά και για τις άλλες χώρες γιατί αισθάνομαι ότι αυτή η βοήθεια δεν γίνεται αντιληπτή. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όμως είναι το παράδειγμα”.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασε στην Ευρωπαία Επίτροπο την πορεία υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ. τονίζοντας ότι ήδη οι πληρωμές που έχουν πιστοποιηθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ανέλθει σε 109,8 εκ. ευρώ (11,4% της συνολικής δημόσιας δαπάνης του νέου ΕΣΠΑ), καθιστώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρώτη μεταξύ όλων των 13 Περιφερειών της χώρας και στο νέο ΕΣΠΑ.
“Αυτή η επιτυχία είναι σημαντική, τόνισε ο κ.Τζιτζικώστας, επειδή με τα ευρωπαϊκά κονδύλια γίνονται σημαντικά έργα υποδομής, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και εισόδημα στον τόπο μας. Αυτό είναι και το μήνυμα της σημερινής επίσκεψης: ότι ευτυχώς υπάρχουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια και ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν και μας βοηθούν στην Ευρώπη, όπως η κ. Cretu, προκειμένου να αξιοποιούμε αυτούς τους πόρους για το συμφέρον των συμπολιτών μας. Εμείς ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε περήφανοι που καταφέρνουμε με σκληρή δουλειά να φέρουμε αυτά τα αποτελέσματα για τον τόπο μας”.
Την κ.Cretu εκτός από τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο βουλευτής-επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.