Aκρως θετικά είναι τα μηνύματα για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου από την Ιταλική τουριστική αγορά, που αποτελεί μία από τις βασικές αγορές για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας από την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού BIT 2017 στο Μιλάνο η κίνηση παρουσιάζει σημαντικά ποσοστά ανόδου και τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του Ιταλικού κοινού και των επαγγελματιών του Τουρισμού.
Με την συμμετοχή της στην ΒΙΤ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (μοναδική συμμετοχή Ελληνικής Περιφέρειας), καλλιέργησε το έδαφος ώστε οι προορισμοί στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες να γίνουν ακόμη πιο γνωστοί και να διεκδικήσουν με αξιώσεις ένα σημαντικό μερίδιο των τουριστικών αφίξεων από την Ιταλία.
“Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στοχεύει στην άρτια προβολή και παρουσία των νησιών της σε όλες τις βασικές τουριστικές αγορές. Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών, δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από τη διεθνή έκθεση του Μιλάνο, απ’ όπου τα μηνύματα για την Περιφέρειά μας είναι εξαιρετικά. Τα καλά αποτελέσματα των προσπαθειών μας, μας δίνουν τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά”, δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.
Στο περίπτερό της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φιλοξένησε συνολικά 20 νησιά και συγκεκριμένα τη Σέριφο, την Πάρο, την Ίο, την Κύθνο, την Κέα, τη Φολέγανδρο, την Αμοργό, τη Μύκονο, την Τήνο, τη Μήλο, τη Νάξο, την Αντίπαρο και την Άνδρο από τις Κυκλάδες καθώς και τη Ρόδο, τη Σύμη, την Κω, την Πάτμο, την Κάρπαθο, την Αστυπάλαια και την Κάσο από τα Δωδεκάνησα.