Ο συντονισμός των ενεργειών και δράσεων τουριστικής προώθησης και προβολής των νησιών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου απασχόλησε την ευρεία σύσκεψη που είχε η Υπουργός Τουρισμού ‘Ελενα Κουντουρά με τους φορείς της περιοχής. 
Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των νησιών ανέπτυξαν τις προτάσεις τους και τις προτεραιότητες για το τουριστικό προϊόν κάθε προορισμού προκειμένου να προωθηθούν και οι δικές τους πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των προορισμών, των οποίων η τουριστική εικόνα στο παρελθόν δέχθηκε πιέσεις από την εκτεταμένη αναπαραγωγή αρνητικής δημοσιότητας λόγω των προσφυγικών ροών.
Από τις άμεσες προτεραιότητες η ανάγκη άμεσου και διευρυμένου συντονισμού μεταξύ των παραπάνω φορέων και κατ’ επέκταση με το Υπουργείο και τον ΕΟΤ για την στοχευμένη και δυναμική προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος των νησιών στις αγορές-στόχους για το 2017.
Το Υπουργείο και ο ΕΟΤ θα επεξεργαστεί τις προτάσεις και θα προχωρήσει σε συνεργασία και σε περαιτέρω στήριξη του σχεδιασμού και των ενεργειών για την συνολική τουριστική προώθηση και προβολή των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου στο εξωτερικό.
Στην πολύωρη και ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενώσεων Ξενοδόχων, των Επιμελητηρίων και της ΕΟΑΕΝ, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.