Πρόσκληση να επισκεφθεί τη Θεσσαλία και να γνωρίσει τα αξιοθέατα αλλά και τους ανθρώπους της απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών-UNWTO Τάλεμπ Ριφάι, με τον οποίο συναντήθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο του συνεδρίου του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με θέμα: «Ελλάδα προορισμός 365 ημέρες το χρόνο».
Ο κ.Αγοραστός ανέλυσε στον κ. Ριφάι τη στρατηγική της Περιφέρειας Θεσσαλίας για ισόρροπη και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη μέσα από συνδυασμό προορισμών και δραστηριοτήτων και με στόχο να προσφέρει σε κάθε επισκέπτη εμπειρίες κι όχι μόνο αναψυχή.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν και το υψηλό κόστος που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις για τις οποίες προτάθηκε να χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
«Το ειδικό βάρος του τουρισμού στην οικονομία της Θεσσαλίας αυξάνει διαρκώς», επισήμανε ο Κώστας  Αγοραστός που έκανε ειδική αναφορά στη σύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και τις προοπτικές που ανοίγονται για τα ασύγκριτης ποιότητας Θεσσαλικά τρόφιμα.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έθεσε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες στον τουριστικό τομέα, όπως είναι η υψηλή φορολογία που, όπως σημείωσε, «λειτουργεί ως αντικίνητρο».
Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, UNWTO κ. Ριμπάι,  μετέφερε στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Αγοραστό τις καλύτερες εντυπώσεις από την Ελλάδα, εξέφρασε την άποψη ότι για τη μείωση του κόστους στην τουριστική βιομηχανία πρέπει να αναζητηθούν «έξυπνες» λύσεις όπως η χρησιμοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών για τη μείωση του κόστους ενέργειας.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε συναντήσεις και με την Υπουργό Τουρισμού  Έλενα Κουντουρά και με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ  Δημήτρη Τρυφωνόπουλο.