Στους κερδισμένους η FedHATTA από την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού UNWTO στην χώρα μας.
Ο Ταλέμπ Ριφάι, εξέφρασε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λύσανδρο Τσιλίδη, την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία της FedHATTA να προχωρήσει σε συνεργασία μεταξύ των αντίστοιχων φορέων και επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου των κρατών της Ανατολικής Μεσογείου (Ελλάδα, Αίγυπτος, Ισραήλ, Κύπρος, Ιορδανία, Λίβανος), τονίζοντας ότι θα σταθεί αρωγός και ότι θα παρακολουθεί την πρόοδο των συνεργειών.
Η FedHATTA απέσπασε τα συγχαρητήρια του Ταλέμπ Ριφάι και για την στρατηγική που αναλύθηκε στην παρουσίαση του κ.Τσιλίδη με θέμα «Δημιουργία τουριστικών προϊόντων στην Ελλάδα», από το βήμα της ημερίδας του Υπουργείου Τουρισμού “Ελλάδα προορισμός 365 ημέρες – ο ρόλος της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης”.
Ο πρόεδρος της FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης παρουσίασε κατά την ομιλία του τις δυνατότητες των τουριστικών γραφείων της χώρας να δημιουργήσουν θεματικές τουριστικές υπηρεσίες, που να ανταποκρίνονται στις αναζητήσεις των σύγχρονων ταξιδιωτών και να ικανοποιούν τα ειδικά ενδιαφέροντά τους.
Περιέγραψε την μοναδικότητα της Ελλάδας ως προορισμού, την δυνατότητα να φιλοξενήσει τουρισμό δώδεκα μηνών, να ικανοποιήσει κάθε κατηγορία ταξιδιώτη και να δημιουργήσει μια εμπειρία ζωής για κάθε ταξιδιώτη.
“Τα τουριστικά γραφεία διαθέτουν τεχνογνωσία και ευρηματικότητα, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Τσιλίδης και είναι οι ενδεδειγμένοι πρεσβευτές των σύγχρονων δυνατοτήτων της τουριστικής Ελλάδας. Τα ταξίδια και οι διακοπές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με το ίδιο αίσθημα ευθύνης, από τους καταναλωτές και την Πολιτεία, με το οποίο θα αντιμετώπιζαν οποιαδήποτε άλλη σοβαρή επιλογή ή απόφασή τους. Από την πλευρά μας, ως κλάδος, οφείλουμε η εμπειρία αυτή να έχει ποιοτικά και ανταποδοτικά χαρακτηριστικά, ειδικά στην εποχή  οικονομικής δυσχέρειας, που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο κόσμος”.