Απάντηση στην ανακοίνωση των τριών βουλευτών της ΝΔ που συμμετείχαν στη σύσκεψη για την τουριστική προβολή των νησιών που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης

 Η μικροψυχία και η μικροπολιτική αποτελούν τα βαρίδια της, για πάντα χθεσινής, Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση με πρωτοβουλίες όπως η χθεσινή, στο Υπουργείο Ναυτιλίας, και με τη συμμετοχή πάντα όλων των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων, συνεχίζει την προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος ισοπολιτείας που ένιωθαν για δεκαετίες τα νησιά του Αιγαίου.

Οι νησιώτες είναι αψευδείς μάρτυρες για το τι έζησαν σε ότι αφορά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, πριν από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ποια είναι η σημερινή βελτίωση. Οι νησιώτες ξέρουν ποιοι ευθύνονται για τα μονοπώλια των αεροπορικών γραμμών και για τα πανάκριβα εισιτήρια. Τα μικρά νησιά με κάτω από 5000 κατοίκους γνωρίζουν ποιοι και με ποιον τρόπο εκδήλωσαν το συγκεκριμένο, απτό, ενδιαφέρον και σε ότι αφορά την οικονομική τους ενίσχυση και σε ότι αφορά τη στελέχωση των τοπικών υπηρεσιών.

Για τον Ειδικό Αναπτυξιακό Νόμο ήδη το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει ζητήσει προτάσεις από όλους τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλων των νησιών, για τη σύνταξη ενιαίου, στη λογική, αναπτυξιακού προγράμματος, για κάθε μία από τις δύο περιφέρειες του Αιγαίου. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση είναι της λογικής ότι το αναπτυξιακό πρόγραμμα πρέπει να γίνεται σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και όχι με βάση το ποιος πρόσκειται πολιτικά πιο κοντά της.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης για την επεξεργασία των προτάσεων και πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν τα έργα για τα δύο ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Αν δεν ξέρουν, στη Νέα Δημοκρατία, ας ρωτήσουν τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για πρώτη φορά ο Αναπτυξιακός Νόμος ορίζει ειδικά καθεστώτα ενίσχυσης για τις περιοχές που περιλαμβάνουν όλα τα νησιά που δέχτηκαν πρόσφυγες, όλα τα νησιά που είναι μικρά και όλα τα νησιά της παραμεθορίου. Δηλαδή, όλα τα νησιά του Αιγαίου. Τα ειδικά καθεστώτα ενίσχυσης των νησιών αυτών θα βοηθήσουν σε μια ουσιαστική ανάπτυξη και σύγκλιση των νησιωτικών περιοχών με την υπόλοιπη Ελλάδα. Αν δεν γνωρίζουν, στη Νέα Δημοκρατία, μπορούν απλά να διαβάσουν το νόμο.

Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην πλήρη καταστροφή τολμούν να ευαγγελίζονται την επάνοδό τους, όταν τουλάχιστον όσοι χρημάτισαν σε υπουργεία θα έπρεπε να επιλέξουν το δρόμο όλων εκείνων που, σε άλλες χώρες, επέλεξαν την πολιτική τους συνταξιοδότηση, αναγνωρίζοντας τα λάθη τους.

Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει να διατηρηθεί ζωντανή η συμφωνία μεταξύ ΕΕ Τουρκίας για το προσφυγικό, αλλά κάποιοι, στο βωμό της πολιτικής τους διαδρομής, που είναι ταυτισμένη με το κομματικό και μόνο συμφέρον επιχειρούν να την τορπιλίσουν.