Στο Τελ Αβίβ θα είναι το πρώτο ταξίδι για το 2017 της αποστολής για την προβολή της Θεσσαλονίκης που γίνεται υπό την αιγίδα του δήμου στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων. Μια αγορά, για την οποία υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όπως είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας.

“Στο Ισραήλ θα πάμε με το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη στις 7 Φεβρουαρίου και μια μεγάλη αποστολή” είπε ο κ.Πέγκας, “στην οποία συμμετέχουν τουριστικοί πράκτορες, αρκετοί ξενοδόχοι και άλλο επιχειρηματίες και φορείς του τουρισμού”.

Το Τελ Αβίβ και η Θεσσαλονίκη είναι αδελφοποιημένες πόλεις και οι μεταξύ τους σχέσεις αναπτύσσονται όλο και περισσότερο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο. Στη Θεσσαλονίκη άλλωστε αναμένεται να υλοποιηθεί στην επόμενη τριετία το μουσείο Ολοκαυτώματος και Εκπαιδευτικό κέντρο. Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον και η προσέλευση τόσο από το Ισραήλ, όσο και από την εβραϊκή διασπορά αυξάνονται.

Η συγκεκριμένη αποστολή της Διπλωματίας των Πόλεων συμπίπτει με την τουριστική έκθεση IMTM (International Mediterranean Tourism Market) όπου ο δήμος της Θεσσαλονίκης και οι συμμετέχοντες θα έχουν και εκεί την ευκαιρία να παρουσιάσουν το τουριστικό τους προϊόν, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο.

Στην αποστολή συμμετέχουν επίσης ο δήμος Νάουσας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και το γραφείο για το συνεδριακό Τουρισμό Θεσσαλονίκης (TCB) και η ΔΕΘ-HELEXPO.

Ως ένα “κοινό αφήγημα της πόλης”, χαρακτήρισε ο κ. Πέγκας την προσπάθεια της Διπλωματίας των Πόλεων, που όπως είπε ξεκίνησε δειλά δειλά πριν από περίπου έξι χρόνια.

Κληθείς να σχολιάσει αυτήν την διαδρομή δήλωσε πολύ ικανοποιημένος καθώς, όπως είπε “έβαλε τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και δημιούργησε σημαντικές συνέργειες”.

Τα επόμενα ταξίδια της Διπλωματίας των Πόλεων που έχουν προγραμματιστεί μέχρι το τέλος του έτους για την προβολή της πόλης ως τουριστικού, ιατρικού, εκπαιδευτικού, γαστρονομικού και συνεδριακού προορισμού θα γίνουν στην Βαρσοβία, στο Άμστερνταμ, τη Βιέννη και τη Μαδρίτη.

Τη συνέντευξη πήρε η Νικόλ Καζαντζίδου

ΑΠΕ