Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 4561/12.03.2024 απόφασης της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη για υλοποίηση ταχύρρυθμου προγράμματος κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού, στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (08/05/2024 έως 05/07/2024), επικυρώθηκε ο πίνακας των επιτυχόντων για την εισαγωγή στο πρόγραμμα βάσει της μοριοδότησης την οποία έλαβαν.

Ολοκληρώνονται έτσι οι διαδικασίες έναρξης μιας ακόμη πρωτοβουλίας που έρχεται σε συνέχεια της υλοποίησης αντίστοιχων προγραμμάτων που έχουν προηγηθεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Τουρισμού να ανταποκρίνεται στο έντονο ενδιαφέρον που παρατηρείται για το επάγγελμα του ξεναγού.  

Η αύξηση της τουριστικής ζήτησης, τόνισε η υπουργός, επιβάλλει την ανάγκη για περισσότερους επαγγελματίες με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, στην κατεύθυνση διαμόρφωσης ποιοτικών χαρακτηριστικών στις παρεχόμενες υπηρεσίες του ελληνικού τουρισμού.