Σειρά διμερών συναντήσεων είχε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στο περιθώριο της 112ης Συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Ο κ. Θεοχάρης είχε συνάντηση με τον ομόλογό του Υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας κ. Ahmad Al-Khateeb, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Οι δύο Υπουργοί επιβεβαίωσαν την κοινή επιθυμία των δύο πλευρών για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τουρισμό. Αποφάσισαν την ενεργοποίηση της μικτής Επιτροπής Τουρισμού που προβλέπεται από το διμερές Μνημόνιο Συνεργασίας του 2014. Κύριο μέλημα της Επιτροπής Τουρισμού θα είναι η αύξηση των εκατέρωθεν τουριστικών ροών. Συζήτησαν επίσης την ανάγκη ανάπτυξης κοινών κριτηρίων και πρωτοκόλλων για την ασφαλή μετακίνηση των τουριστών. Ο Σαουδάραβας Υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Θεοχάρη για την υποστήριξη της χώρας μας ως προς τη δημιουργία περιφερειακού γραφείου του ΠΟΤ στη Σαουδική Αραβία και τον ενημέρωσε για τη σύσταση της Διεθνούς Ακαδημίας Τουρισμού που θα λειτουργήσει στη χώρα του. 

Συνάντηση πραγματοποίησε επίσης ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού με τον Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Dr. Khaled Ahmed El-Enany, κατά την οποίαν οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τις εμπειρίες τους από το άνοιγμα του τουρισμού. Συζήτησαν τα μέτρα και τις ενέργειες των κυβερνήσεων των δύο χωρών, τόσο για την προστασία των πολιτών και των τουριστών, όσο και για την ενίσχυση και την προστασία του τουριστικού κλάδου γενικότερα. Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά με τον ΠΟΤ για την υιοθέτηση κοινών κριτηρίων και πρωτοκόλλων για την ασφαλή μετακίνηση των τουριστών.

Ο κ. Θεοχάρης συνομίλησε και με την Υπουργό Τουρισμού, Χειροτεχνίας, Αεροπορικών Μεταφορών και Κοινωνικής Οικονομίας του Μαρόκου κυρία Nadia Fettah. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της μαροκινής πλευράς, η κυρία Fettah ενημέρωσε τον Υπουργό Τουρισμού για την πρόθεση της χώρας της να ανοίξει για τους τουρίστες στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και ζήτησε πληροφορίες από την  ελληνική πλευρά, καθώς θεωρεί ότι το ελληνικό μοντέλο λειτούργησε απόλυτα ικανοποιητικά. Ο κ. Θεοχάρης από την πλευρά του ενημέρωσε την ομόλογό του για την εμπειρία από το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, περιγράφοντας συνοπτικά τις πρακτικές που εφαρμόστηκαν και δεσμεύτηκε για την περαιτέρω παροχή ενημέρωσης και σχετικής τεχνογνωσίας.

Ολοκληρώνοντας τις διμερείς συναντήσεις ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε: «Στο περιθώριο της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΤ είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με ομολόγους μου, καθώς και με τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα του ΠΟΤ. Συνισταμένη των συμπερασμάτων από τις συναντήσεις αυτές είναι πρώτον, η αναγνώριση της πολύ επιτυχημένης επανεκκίνησης του τουρισμού από τη χώρα μας με ασφαλείς διαδικασίες και με ξεκάθαρο μήνυμα, δεύτερον, η ανάγκη συνεργασίας για τη διευκόλυνση του συντονισμού των κανόνων μετακίνησης των τουριστών ως προϋπόθεση για την ομαλή τουριστική χρονιά που μας έρχεται και, τρίτον, η θέληση για εμβάθυνση της συνεργασίας με τη χώρα μας προς όφελος και των δυο μερών. Ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις που θα αποδώσουν ουσιαστικούς καρπούς μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα».