Αθήνα, 17.04.2024. Στη Μαρίνα Φλοίσβου κατέπλευσε το αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό «Legend Ericsson 1» του Ocean Race για να  παραδώσει τη «Σκυτάλη της Φύσης» στους ηγέτες της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης,  που συμμετέχουν στο 9ο “ Our Ocean Conference” και στο 7ο “ Youth Leadership Summit”, τα οποία χρηματοδοτεί και συνδιοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το πλήρωμα του σκάφους ξεκίνησε από τη Γένοβα της Ιταλίας για να παραδώσει τη «Σκυτάλη της Φύσης» – “ Relay4Nature”στους ηγέτες της Παγκόσμιας Διάσκεψης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Σε μια συμβολική σκυταλοδρομία που διεξήχθη τη Δευτέρα, 15 Απριλίου στις 2 μ.μ., από τη Μαρίνα Φλοίσβου προς το ΚΠΙΣΝ, η «Σκυτάλη της Φύσης» παραδόθηκε από τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς, κ. Peter Thomson, στη Συντονίστρια του “ Our Ocean Conference 2024”, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του σκάφους στη χώρα μας, έως τις 17 Απριλίου, το πλήρωμα θα παρουσιάζει το σκάφος, την ιστορία του και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του “ The Ocean Race” σε μικρούς και μεγάλους φίλους της θάλασσας, που θα το επισκεφτούν στην Μαρίνα Φλοίσβου.

Σε δηλώσεις του ο Σταύρος Κατσικάδης, Managing Director της LAMDA Marinas τόνισε: «Χαιρόμαστε που φιλοξενούμε αυτό το πολύ όμορφο σκάφος στη Μαρίνα Φλοίσβου, συμμετέχοντας έτσι ενεργά σε αυτή την πολύ σημαντική εκδήλωσή που γίνεται στη χώρα μας, η προστασία και φροντίδα των θαλασσών μας είναι ευθύνη όλων μας.»