Η  Διεθνής Έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως και τις  23 Φεβρουαρίου 2024, στον Εκθεσιακό χώρο World Trade Center, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.  

Το Επιμελητήριο επιχορήγησε μέρος της συμμετοχής των ευβοϊκών επιχειρήσεων ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ Α.Ε., ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε. και ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ Α.Β.Ε.Ε. και στάθηκε αρωγός της πρωτοβουλίας για την τόνωσης της εξωστρέφειας τους.

Για τη Διοίκηση του Φορέα η ενίσχυση της ευβοϊκής εξωστρέφειας και η αύξηση των ευβοϊκών εξαγωγών αποτελούν από τους βασικούς αναπτυξιακούς άξονες δράσης της, με το Ντουμπάι να αξιολογείται ως καίριας σημασίας αγορά και στόχος αφού διαθέτει μια ιδιάζουσα στρατηγική θέση στην Εγγύς Ανατολή και την Ευρώπη, όντας ένα από τα κυριότερα εμπορικά κέντρα παγκοσμίως και μια ανοικτή πύλη στις μεγαλύτερες αγορές καταναλωτών, περιλαμβάνοντας και αυτές της Μέσης Ανατολής, της Ν. Ασίας, της βορείου και ανατολικής Αφρικής. Ταυτόχρονα τα Η.Α.Ε.  εξαρτώνται κατά 80% από τις εισαγωγές τροφίμων, με κύριους εισαγωγείς την Ευρώπη και την Ασία.

Την προσπάθεια των ευβοϊκών επιχειρήσεων για την προώθηση των προϊόντων τους από το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στήριξαν με την παρουσία τους από πλευράς Επιμελητήριου Εύβοιας, οι κ.κ. Ιωάννης Σταθόπουλος, Β΄ Αντιπρόεδρος και Βασίλειος Βαρελάς, Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων. Οι εκπρόσωποι του Φορέα πέραν των άλλων πραγματοποίησαν εποικοδομητικές συναντήσεις και επαφές με θεσμικούς και λοιπούς εκπροσώπους από διάφορες χώρες. Την όλη πρωτοβουλία της Περιφέρειας στήριξε ο Αντιπεριφερειάρχης  Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης.

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος της  κυβέρνησης των Η.Α.Ε. και κυβερνήτης του Ντουμπάι Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, ο εξοχότατος Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ. Αντώνιος Αλεξανδρίδης, ο Πρόξενος κ. Βασίλειος Θεοχαρίδης και ο γραμματέας ΟΕΥ Α’ κ. Δημήτριος Θωμόπουλος.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας θα συνεχίσει να στηρίζει μέσα από την άρτια συνεργασία του με την Περιφέρεια τις επιχειρήσεις του Νομού, με απώτερο στόχο την ποιοτική διεύρυνση του εξωστρεφή τους προσανατολισμού και την οικονομική τους ανάπτυξη και κατ΄ επέκταση την δυναμική τους επένδυση σε ανθρώπινο κεφάλαιο και σε τεχνογνωσία, προς γενικότερο όφελος του Νομού.