Στη Νέα Υόρκη για ολιγοήμερη επίσκεψη μεταβαίνει σήμερα η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, δίνοντας έμφαση στην αμερικανική αγορά, στο πλαίσιο ενίσχυσης των παραδοσιακών χωρών εισερχόμενου τουρισμού σύμφωνα με το Ετήσιο Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου για το 2024.

Στόχος του ταξιδιού είναι η εδραίωση της Ελλάδας ως top of mind τουριστικού προορισμού, αμερικανών ταξιδιωτών και αύξηση των εσόδων προβάλλοντας  και ενισχύοντας την  τουριστική εικόνα και ταυτότητα της χώρας μας.

Ειδικότερα η κυρία Κεφαλογιάννη θα συναντηθεί με εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών, τουριστικούς πράκτορες και μεγάλα τουριστικά γραφεία, ενώ θα μιλήσει και σε μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης .

Ιδιαίτερης σπουδαιότητας θα είναι οι συζητήσεις και οι επαφές της Υπουργού Τουρισμού με ομογενείς και επιχειρηματίες, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, αύξησης των εσόδων και προσέλκυσης επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού. Ξεχωριστής σημασίας  θεωρείται η παρουσία της κυρίας Κεφαλογιάννη  σε ειδική εκδήλωση στο πανεπιστήμιο Columbia στις 9 Φεβρουαρίου που έχει χαρακτηριστεί ως Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας και κατά την οποία θα δοθούν πτυχία και βραβεία σε φοιτητές που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την ελληνόφωνη διδασκαλία του Πανεπιστημίου