Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων, HAPCO & DES, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024. 

Η κ. Βέττα συνεχάρη το έργο του φορέα, καθώς προωθεί συστηματικά τη διασύνδεση μεταξύ των επιχειρήσεων του κλάδου και την ανάδειξη της δυναμικής του σε εθνικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, μέσα από τις πρωτοβουλίες και τις συμπράξεις που αναπτύσσει, όπως η Greek Meetings Alliance, συμβάλλει στη διεθνή προώθηση και προβολή της χώρας μας. 

Ο συνεδριακός τουρισμός, όπως τόνισε η κ. Βέττα, δεν αποτελεί απλά και μόνο μια ακόμη μορφή θεματικού τουρισμού. Αποτελεί μια ζωντανή, πολιτισμική διεργασία που δεν εξαρτάται από χρονικούς προορισμούς. Τα συνέδρια προάγουν τον διάλογο, την επιστημονική και ακαδημαϊκή γνώση, την κοινωνική κινητικότητα, παράγουν και τα ίδια πολιτισμό. Δίνουν ζωή στους τόπους που διεξάγονται, όμως αποτελούν και τα ίδια έναν μοναδικό προορισμό για τους συμμετέχοντες σε αυτά. Έναν προορισμό, που εμπλουτίζει τις εμπειρίες και τις γνώσεις των ανθρώπων, που δημιουργεί κοινωνικές σχέσεις, φιλίες και συνεργασίες. 

Παράλληλα, ο συνεδριακός τουρισμός μπορεί να δώσει λύσεις τόσο στο πρόβλημα της εποχικότητας όσο και στα προβλήματα που δημιουργεί η εποχική εργασία, καθώς η ανάπτυξή του μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση μόνιμων θέσεων εργασίας και στην αύξηση της ζήτησης ταξιδιωτικών και τουριστικών υπηρεσιών όλο το χρόνο. 

Για να γίνουν όμως όλα αυτά, όπως σημείωσε η κ. Βέττα, απαιτείται η ενεργή στήριξη της Πολιτείας. Θα πρέπει η συμβολή του συγκεκριμένου κλάδου να αναγνωριστεί και να συμπεριληφθεί σε ένα εθνικό σχέδιο δράσης, να δημιουργηθούν τα κατάλληλα εργαλεία που ζητούν οι φορείς, όπως το Μητρώο Συνεδρίων και να υπάρξει στοχευμένος σχεδιασμός για τις αναγκαίες υποδομές, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του Συνεδριακού Τουρισμού στη χώρα μας.