Εχθές, σε ένα πλαίσιο σταθερής και στενής συνεργασίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, ενημερώθηκα πως στην τελευταία συνεδρίαση της διυπουργικής Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) – της οποίας αποτέλεσα και μέλος την περίοδο 2019-2021 – συζητήθηκε το ενδεχόμενο επένδυσης για υγροποιημένο φυσικό αέριο FSRU στον Παγασητικό, το οποίο και δεν πέρασε.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η διυπουργική ΕΣΑΛ αποφάσισε την αναβολή της εξέτασης του ενδεχόμενου πλωτής εγκατάστασης υγροποιημένου φυσικού αερίου FSRU στην θαλάσσια περιοχή πλησίον του Αγίου Στεφάνου, της Κριθαριάς και του Μάραθου. Η ΕΣΑΛ αποφάσισε πως ο φάκελος της ενδεχόμενης επένδυσης απαιτεί μεγαλύτερη τεκμηρίωση σε διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με περιβαλλοντικά, χωροταξικά, ιδιοκτησιακά και λιμενικά ζητήματα αλλά και θέματα ασφάλειας των εγκαταστάσεων και των παρακείμενων οικισμών.
Άλλωστε, όπως έχω ξανά πει η εν λόγω ιδιωτική επενδυτική πρόταση δεν αποτελεί συστατικό του αναπτυξιακού σχεδίου της Κυβέρνησης για τη Θεσσαλία.
Συνεχίζουμε σε στενή επικοινωνία και συνεργασία με την τοπική κοινωνία της Μαγνησίας.