Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας προγραμματίζει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
Παρασκευή 26 Μαου 2017
Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας
α)Ώρα 9.30πμ. -12.30μμ. Εκπαιδευτική δραστηριότητα για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα την διαδραστική προσέγγιση εκθεμάτων του Μουσείου με φυτική διακόσμηση. Στην δραστηριότητα θα συμμετάσχουν και προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε δομές του Δήμου Λαρισαίων.
β) Ώρα 6.30μμ-8.00μμ. Παιδιά σε ρόλο ξεναγού θα υποδέχονται τους επισκέπτες και μέσα από αφηγήσεις, κίνηση και μουσική θα μιλήσουν για τον Απόλλωνα και τη Δάφνη, τους Κενταύρους, τον Ασκληπιό, τις θεσσαλές μάγισσες και τον Ιπποκράτη.
Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το σύλλογο «Ο Ιπποκράτης». Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη.
Σάββατο 27 Μαου 2017
Περιβαλλοντική διαδρομή στα λεγόμενα «Μικρά Τέμπη» στην Αμυγδαλέα (Γούνιτσα), δίπλα στις όχθες του Πηνειού ποταμού. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Σταύρο Γουλούλη, αρχαιολόγο, με θέμα «Η Γούνιτσα: μια ιστορική αναδρομή στον χώρο της» και ξενάγηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από την Προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια. Θα ακολουθήσει παρουσίαση ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής.
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 10.30 πμ. και τόπος συνάντησης η εκκλησία του Αγίου Νικολάου Αμυγδαλέας