Την Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου συναντήθηκαν μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας με τον «Συλλόγο για την προστασία και ανάδειξη του Παγασητικού – ο Παγασητικός μας ενώνει».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπροσώπησαν ο γραμματέας, Ναπολέων Κολοβός και το μέλος, Κυριάκος Γεραμπίνης, ενώ την Ένωση Ξενοδόχων εκπροσώπησαν, ο πρόεδρος, Γιώργος Ζαφείρης, ο Α’ αντιπρόεδρος, Βασίλης Καραουλάνης και η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας, Δήμητρα Αγριγιάννη.

Μετά από αναλυτική συζήτηση, ο πρόεδρος της Ένωσης ξεκαθάρισε ότι η Ένωση έχει ταχθεί από την αρχή ενάντια στην χωροθέτηση της κατασκευής της μονάδας LNG μέσα στον Παγασητικό, όπως πολλοί φορείς, και όχι ενάντια στην επένδυση, καθώς πάνω απ’ όλα οι επιχειρηματίες του τουρισμού θέλουν τους πολίτες συμμάχους τους. Εκφράστηκαν αναλυτικά οι αντιρρήσεις και η αντίθετη άποψη του Συλλόγου για την επένδυση αυτή ζητώντας από την Ένωση να ασκήσει οποιαδήποτε πίεση με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης που συμμετείχαν στην συνάντηση ενημερώθηκαν για την περιβαλλοντική υποβάθμιση, που θα επιφέρει η επένδυση του LNG και ο πρόεδρος ενημέρωσε με τη σειρά του τα μέλη του Συλλόγου ότι αυτό που μπορεί να κάνει και θα κάνει, το προσεχές διάστημα, είναι να τεθεί επερώτημα στο αρμόδιο υπουργείο, αλλά και στο υπουργείο τουρισμού.