Προς άμεση αποκατάσταση των ζημιών -σε οδικό δίκτυο, ποτάμια κ.ά.- από την πρόσφατη θεομηνία εν΄όψει και της τουριστικής σεζόν προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την ένταξη των έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 12,4 εκατ. ευρώ.
Τα έργα αυτά εντάχθηκαν μετά από συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι οποίες προέβησαν σε γρήγορη καταγραφή των προβλημάτων.
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη συγκυρία το να εντάσεις και να δημοπρατείς έργα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, στηρίζουν θέσεις εργασίας και διαχέουν χρήματα στην τοπική οικονομία, είναι μεγάλη υπόθεση. Πρόκειται για έργα άρσης καταπτώσεων, καθαρισμό ποταμών και χειμάρρων, για συντηρήσεις δρόμων και άλλα τεχνικά. Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε γρήγορη καταγραφή και από το Υπουργείο η ένταξη τους και για τον λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συνεργασία τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση γιατί τα έργα ήταν απαραίτητα. Βέβαια οι πόροι αυτοί δεν επαρκούν για την πλήρη αντιμετώπιση όλων των απαιτούμενων έργων στη Θεσσαλία».
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι το συνολικό πόσο των επεμβάσεων που χρειάζεται να γίνουν σε όλη τη Θεσσαλία για αποκαταστάσεις ζημιών από πρόσφατες θεομηνίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, φτάνει τα 25 εκατ. ευρώ. Για το λόγο αυτό έχει κατατεθεί ένα τεκμηριωμένο Τεχνικό Πρόγραμμα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και αναμένεται και η έγκριση τους.