Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο, με τη νέα Πρέσβειρα της Γαλλίας κ. Laurence Auer, στην οποία  συμμετείχαν στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και  ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού. Μετά τη συμμετοχή της Υπουργού Τουρισμού και του ΕΟΤ στη διεθνή έκθεση Τουρισμού IFTM Top Resa στο Παρίσι, στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η στρατηγική προσέγγισης της σημαντικής και παραδοσιακής για τον ελληνικό τουρισμό γαλλικής αγοράς, η οποία καταλαμβάνει την τρίτη θέση σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις.  

Κοινό στόχο των δύο πλευρών αποτελεί η προώθηση του βιώσιμου τουρισμού, η αξιοποίηση της σημαντικής ευκαιρίας για ισχυροποίηση των σχέσεων των δύο χωρών καθώς και η αύξηση των τουριστικών ροών, επ’ ευκαιρία και της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024.  

Συζητήθηκαν, επίσης, οι πρωτοβουλίες της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα που προγραμματίζονται για το επόμενο έτος, σε συνεργασία και με τον ΕΟΤ, για τη σύσφιγξη των διμερών τουριστικών σχέσεων και την προώθηση του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.  

Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκαν συγκεκριμένες δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν μέσα από τη συνεργασία των δύο χωρών για την  ανάδειξη  της Ελλάδας, γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων, ως κορυφαίο προορισμό για τη γαλλική αγορά. Πρόκειται για δράσεις που αφορούν στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και τον πολιτιστικό τουρισμό, μέσω διαφόρων επικοινωνιακών διαύλων, καθώς επίσης και ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός. 

Επισφράγισμα της καλής συνεργασίας θα είναι η υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο επεξεργάζονται οι δύο πλευρές.