Μία περίοδος με πολλές προκλήσεις, απαιτητική αλλά και δημιουργική ολοκληρώνεται και μία νέα, εξαιρετικά κρίσιμη προσπάθεια ξεκινά με αίσθημα ευθύνης!

Ο Τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και ως τέτοιο τον αντιμετωπίσαμε τέσσερα χρόνια τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εγώ προσωπικά από τη θέση ευθύνης που μου εμπιστεύτηκε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, της Τομεάρχη Τουρισμού, συνεχίζοντας την παρακαταθήκη της κυβέρνησής του. 

Μαζί με τους ανθρώπους της ελληνικής φιλοξενίας δώσαμε μεγάλες μάχες για τον Ελληνικό Τουρισμό, σε μία περίοδο που ο τουρισμός βρέθηκε στο επίκεντρο κλυδωνισμών σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο.

Θέλω πρωτίστως, να συγχαρώ ξανά τους ανθρώπους του τουρισμού που εν μέσω πολλαπλών κρίσεων επιδίωξαν και πέτυχαν να κρατήσουν ψηλά τον πήχη της ελληνικής φιλοξενίας!

Η σκέψη μου είναι και θα είναι σε όσους παλεύουν για δίκαιη τουριστική ανάπτυξη, σε εκείνες τις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να σταθούν όρθιες, εν μέσω αλλεπάλληλων δυσκολιών και κυρίως σε εκείνους, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, που εξακολουθούν να βιώνουν αγωνία και ανασφάλεια.

Η δύναμη του ελληνικού τουρισμού είναι οι άνθρωποί του, τους οποίους δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκατέλειψε, αφήνοντας  τον ελληνικό τουρισμό στον αυτόματο πιλότο υπονομεύοντας το μέλλον του.

Εμείς  σταθήκαμε δίπλα τους με ενσυναίσθηση και παλέψαμε μαζί τους για λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν από τις έκτακτες κρίσεις, αλλά και από τις χρόνιες παθογένειες στους προορισμούς μας που χρειάζονται μία βιώσιμη, συμπεριληπτική, αναπτυξιακή προοπτική.

Θέλω να ευχαριστήσω, από καρδιάς, τους φορείς του τουρισμού για την εποικοδομητική μας συνεργασία, προς όφελος του πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στους συντρόφους και τις συντρόφισσες του τμήματος τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως και στους στενούς μου συνεργάτες, καθώς εργαστήκαμε μαζί σκληρά, με πείσμα και αφοσίωση και σχεδιάσαμε τη νέα τουριστική πολιτική, τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη που υπηρετεί το όραμά μας, για ενίσχυση, τόσο της ανταγωνιστικότητάς του ελληνικού τουριστικού κλάδου, όσο και της ικανότητάς του να αναπτύσσεται με βιώσιμο τρόπο.

Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί με στόχο το  ‘’Βιώσιμο τουρισμό, σε βιώσιμους προορισμούς’’.

Σήμερα, στις πιο δύσκολες στιγμές για την ελληνική κοινωνία, προτεραιότητά μας είναι η κοινωνική συνοχή.

Η πρόνοια και η προστασία των ανθρώπων, ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ισότητα και τη συλλογική ευημερία.

Από τη νέα θέση ευθύνης, ως τομεάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας που μου εμπιστεύεται ο σύντροφος  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Στέφανος Κασσελάκης, μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  θα εργαστούμε σκληρά, αξιοποιώντας και τιμώντας την προσφορά της συντρόφισσας Θεανούς Φωτίου στο πεδίο αυτό.

Στόχος να χτίσουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ στην ελληνική κοινωνία, και να θέσουμε τις βάσεις για δίκαιη, συμμετρική και βιώσιμη ανάπτυξη.

Το κοινωνικό κράτος, η προστασία των δημόσιων και κοινών αγαθών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι για εμάς, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κορυφαία πολιτική προτεραιότητα , σε αντίθεση με την διακυβέρνηση της Ν.Δ. που εξαπέλυσε επίθεση στο κοινωνικό κράτος και τις δομές του.

Η  κοινωνική ασφάλιση και η κοινωνική πρόνοια, η αναπηρική πολιτική, η συμπερίληψη, οι πολιτικές για τη νεολαία, η στήριξη των ευάλωτων, η εξασφάλιση του δικαιώματος στη στέγη, αποτελούν κεντρικούς πυλώνες άσκησης πολιτικής του προοδευτικού χώρου.

Δημιουργούν το έδαφος για μια άλλη κοινωνική και πολιτική οργάνωση, που έχει στον πυρήνα της την ισότητα, την αλληλεγγύη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για έναν κόσμο, ισότητας και δικαιοσύνης.

Γιατί για εμάς ο άνθρωπος είναι  πάντα η απόλυτη προτεραιότητα.