Ο Λουκάς Ντούβας ήταν οικονομολόγος-εκπαιδευτικός με σπουδές στην Γαλλία, όπου και απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα με ειδίκευση στην Οικονομία του Τουρισμού.

Εργάσθηκε επί σειρά ετών ως Γενικός Διευθυντής στην Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών. Ήταν σύμβουλος στον Τουριστικό Οδηγό Ελλάδας και μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών. Έχει διδάξει επί σειρά ετών στο πρώην ΤΕΙ Αθηνών και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (Τμήμα Τουρισμού). Από το 2005 δίδασκε στο Τμήμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν παντρεμένος με την Ειρήνη Αλβέρτη, με την οποία απέκτησαν δύο τέκνα, τον Φραγκίσκο και την Βανέσα. Ένας ζεστός και φιλικός άνθρωπος με σπουδαίες κοινωνικές ανησυχίες και με συνεχή προσφορά, ειδικά στην νεολαία της πόλης του Βύρωνα – απ’ όπου οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνεργάτες του θα τον αποχαιρετήσουν αύριο, Τρίτη.

Η Πρόεδρος, όλα τα μέλη του Δ.Σ., η Διεύθυνση, το Γραφείο Τύπου, η Γραμματεία της Ένωσης όπως και όλοι οι συνεργάτες της ΕΞΑΑΑ εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Λουκά, τον οποίο θα θυμόμαστε πάντοτε, με αγάπη και σεβασμό!