H παγκόσμια διαχειρίστρια πλοίων διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια ένα εξειδικευμένο σεμινάριο στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, υποδεχόμενη υψηλά στελέχη από την ναυτιλιακή κοινότητα

Η Wilhelmsen Ship Management (WSM) διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα εξειδικευμένο σεμινάριο που αφορούσε τον τομέα του Ship Management και είχε προσανατολισμό στην ενίσχυση της ναυτιλίας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ελληνικής πλοιοκτησίας και της ναυτιλιακής κοινότητας και ολοκληρώθηκε με παραχώρηση cocktail δεξίωσης προς τιμήν τους.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από την Πρέσβη της Νορβηγίας σε Ελλάδα και Κύπρο Lajla Brandt Jakhelln. Ακολούθησαν ειδικές παρουσιάσεις με ομιλητές: τον Κωστή Αντωνόπουλο, Rightship, τον Άγγελο Βυτίμα, VPS, τον Benjamin Gibson, Hecla Emission Management και τον Michael Jeppesen, Man Diesel. Το σεμινάριο έκλεισε με χαιρετισμό από τον κ. Carl Schou, CEO και Πρόεδρο της WSM. 

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν οι πρακτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή βιομηχανία καθώς και οι τρόποι ώστε να ξεπεραστούν για να παραμείνει συμβατός ο κλάδος με τους συνεχώς αυξανόμενους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Τα ζητήματα που εξετάστηκαν αφορούσαν τους Rightship vetting μηχανισμούς  , τις βασικές εκτιμήσεις για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς του EU ETS, την βιωσιμότητα των Biofuel ως drop-in fuel καύσιμα καθώς και τις τελευταίες τάσεις στο orderbook από την πλευρά των κατασκευαστών μηχανών, συμπεριλαμβανομένης της προόδου των μηχανών με αμμωνία και μεθανόλη.

O κ. Carl Schou, CEO και Πρόεδρος της WSM δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είμαστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα. Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες προς όλους τους παρευρισκόμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Η παρουσία και η ενεργή συμμετοχή τους στο σεμινάριο ήταν πραγματικά ενθαρρυντικές και επιβεβαιώνουν την δυναμικότητα και την ισχύ που υπάρχει σε όλα τα τρέχοντα σημαντικά θέματα που αφορούν το ναυτιλιακό κλάδο και τα οποία άπτονται προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον με νέες περιβαλλοντικές βέλτιστες λύσεις.

Και συνεχίζει: «Αναμφίβολα η Ελληνική Ναυτιλία αποτελεί από τις σημαντικότερες αγορές ανάπτυξης της δραστηριότητας μας. Είναι δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην τεχνολογία και το προσωπικό μας, προκειμένου να διατηρούμε τον ηγετικό μας ρόλο και να προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις που θα ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια στην ναυτιλία . Ευχαριστώ ξανά όλους όσους συμμετείχατε στο σεμινάριο και συνεισφέρετε στην ανάπτυξη και την επιτυχία της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Η εμπιστοσύνη σας στην Wilhelmsen είναι ανεκτίμητη και μας δίνει την ώθηση να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και να είμαστε ο αξιόπιστος εταίρος σας».

Η WSM είναι ο βραχίονας διαχείρισης πλοίων του ομίλου Wilhelmsen και μια από τις μεγαλύτερες διαχειρίστριες πλοίων από τρίτους στον κλάδο, με το πιο εκτεταμένο παγκόσμιο ναυτιλιακό δίκτυο.

Σχετικά με την Wilhelmsen Ship Management

Η Wilhelmsen Ship Management, εταιρεία του ομίλου Wilhelmsen, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων σε παγκόσμια κλίμακα με χαρτοφυλάκιο που ξεπερνά τα 450 πλοία και τους 11.000 ναυτικούς. Προσφέρει υπηρεσίες τεχνικής διαχείρισης καθώς επίσης και διαχείρισης πληρωμάτων για διαφορετικούς τύπους πλοίων όπως υγραεριοφόρα (LNG/LPG), πλοία τύπου Ro-Ro και PCC/PCTC, μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων , κρουαζιερόπλοια και φορτηγά πλοία ξηρού φορτίου. Η Wilhelmsen Ship Management συντονίζει τις δραστηριότητές της από 7 γραφεία ανά τον κόσμο, παράλληλα διαθέτοντας ένα ευρύ δίκτυο 21 γραφείων πληρωμάτων σε 13 χώρες. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία προσφέρει και υπηρεσίες εποπτείας / διαχείρισης / οργάνωσης δεξαμενισμών  βραχυπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων παροπλισμών, καθώς και ναυπήγησης νέων πλοίων.