Το Επιμελητήριο Εύβοιας στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας του με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας  κ. Ευάγγελο Κούκουζα και με στόχο κοινό, την ανάπτυξη των ευβοϊκών εξαγωγών, στήριξε τη συμμετοχή τεσσάρων ευβοϊκών επιχειρήσεων στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο, την SUMMER FANCY FOOD SHOW.

Η έκθεση που αποτελεί θεσμό στη παγκόσμια αγορά του κλάδου τροφίμων και ποτών  έλαβε χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Jacob Javits στη Νέα Υόρκη, από 25 έως 27 Ιουνίου 2023.

Οι εν λόγω ευβοϊκές επιχειρήσεις (1. ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΑΕ 2. ΕΥΒΟΙΚΗ ΖΥΜΗ 3. LYKOS WINERY IKE 4. MAREMEL COMMERCIAL AGENCIES) συμμετείχαν στην SUMMER FANCY FOOD SHOW με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η οποία, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece και με τη συνδρομή του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ), οργάνωσε και συντόνισε επιτυχώς την όλη επιχειρηματική αποστολή.

Την προσπάθεια των ευβοϊκών επιχειρήσεων για την προώθηση των προϊόντων τους και την ενδυνάμωση του εξαγωγικού χαρακτήρα σε μια πόλη σημείο αναφοράς για το παγκόσμιο δίκτυο επιχειρήσεων, στήριξαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γεροντίτης και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Σπύρος Κουτσαύτης, πραγματοποιώντας πέραν των άλλων, συναντήσεις και επαφές με θεσμικούς εκπροσώπους της ομογένειας για τη διερεύνηση πρωτοβουλιών περαιτέρω προώθησης της ευβοϊκής εξωστρέφειας στην αγορά της Αμερικής.

Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κ. Δ. Βουρδάνος.