Ο Δήμος Σερίφου έχει προχωρήσει, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη διεξαγωγή μελέτης με τίτλο «Βιώσιμη ανάπτυξη στη Σέριφο υπό την αυξανόμενη τουριστική πίεση: μια ολοκληρωμένη προσέγγιση» και ζητάει τη συμβολή όλων των πολιτών της Σερίφου.

Έχετε τη δύναμη να συμμετάσχετε ενεργά σε διαδικασίες για το παρόν και το μέλλον της Σερίφου. Συμμετέχοντας στην καταγραφή της παρούσας κατάστασης, μέσα από τα ερωτηματολόγια και ανοιχτές συζητήσεις, βοηθάτε στην επιλογή του καλύτερου σεναρίου ανάπτυξης του νησιού.

Τα λίγα λεπτά που σας χρειάζονται για τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου θα δώσουν τη δυνατότητα στην επιστημονική ομάδα να αποτυπώσει μια πραγματική εικόνα για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κατάσταση του νησιού. Είναι πολύ σημαντικό να τα συμπληρώσετε με όσο το δυνατόν πιο ακριβή στοιχεία. Επειδή είναι απαραίτητο να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, σας προτρέπουμε να το μοιραστείτε με γνωστούς και φίλους και να τους παροτρύνετε να το συμπληρώσουν και εκείνοι.

Η διαδικασία είναι απλή: Επιλέξτε εκείνο ή εκείνα που σας αφορούν από τις επιλογές που βρίσκονται πιο κάτω και πατώντας το ανάλογο κουμπί συμπληρώστε το αντίστοιχο ερωτηματολόγιο, εύκολα και γρήγορα. Μόλις τελειώσετε πατήστε ΥΠΟΒΟΛΗ.

Επισημαίνουμε ότι τα ερωτηματολόγια είναι ανώνυμα και τα στοιχεία που θα καταγράψετε θα χρησιμοποιηθούν ΜΟΝΟ για την έκδοση αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματα αυτά, σε συνδυασμό με τα στοιχεία από τον Δήμο, το Λιμεναρχείο, τη Στατιστική Υπηρεσία κλπ, θα βοηθήσουν την ερευνητική ομάδα να σχηματίσει μια πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα της Σερίφου σήμερα αλλά και να προτείνει τεκμηριωμένα σενάρια ανάπτυξης του νησιού στη διαβούλευση που θα ακολουθήσει. Με τη συμμετοχή όλων μπορούν να βρεθούν τρόποι να χαραχθεί μια στρατηγική για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του νησιού.

Για να γίνει η Σέριφος καλύτερη, χρειάζεται τη συμβολή όλων. Λάβετε δράση σήμερα.

Για να βρείτε τα ερωτηματολόγια, θα πάτε στη σελίδα του Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού Αιγαίου https://tourismobservatory-n.ba.aegean.gr/index.php/erevnes/