Γ. Πατούλης: «Παραμένουμε ενεργά παρόντες για τις ανάγκες των ΑμεΑ-Τιμούμε τους Έλληνες προσκόπους που ενσαρκώνουν τις αξίες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης»

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλλαν πρώτοι σήμερα στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, εκπρόσωποι συλλόγων ΑμΕΑ και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Το γραφείο του Περιφερειάρχη πλημμύρισε με χαρμόσυνες πρωτοχρονιάτικες  μελωδίες από τα παιδιά του Επιστημονικού Συνδέσμου Προσαρμοσμένων δραστηριοτήτων “VICTOR ARTANT” τα οποία συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ε. Σμπράο και μέλη του προσωπικού, τα παιδιά του 1ΟΥΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Αμαρουσίου υπό τη συνοδεία της Προέδρου Γονέων και Κηδεμόνων Ο. Κολοκοτρώνη και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Ο κ. Πατούλης υποδεχόμενος τους εκπροσώπους των φορέων, τους ευχαρίστησε για το εορταστικό κλίμα που έφεραν στην Περιφέρεια, και αντάλλαξε ευχές για υγεία και μία καλύτερη χρονιά με τον ερχομό του νέου έτους αλλά και συμβολικά δώρα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των φορέων ΑμΕΑ επισήμανε πως η πόρτα του γραφείου του και της Περιφέρειας είναι πάντα ανοικτή για αυτούς τονίζοντας χαρακτηριστικά: « Είμαστε σταθερά στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και να διευκολύνουν την καθημερινότητα τους. Κοινός μας στόχος μια καλύτερη ζωή με ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα σε κάθε τομέα της καθημερινότητας. Να είστε βέβαιοι, πως βούλησή μας ως Περιφέρεια Αττικής είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε κάθε είδους βοήθεια που θα διευκολύνει και θα ενισχύσει την σημαντική δράση σας».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Συλλόγων ΑΜΕΑ τον ευχαρίστησαν θερμά για τη συνεχή στήριξη του και του ευχήθηκαν μία καλή και δημιουργική χρονιά.

Ακολούθως ο κος Πατούλης χαιρετίζοντας τους εκπροσώπους του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και με αφορμή τη συμπλήρωση 113 χρόνων προσφοράς από τον Ελληνικό προσκοπισμό εξήρε το έργο τους τονίζοντας ότι εκπροσωπούν τα υψηλά ιδανικά του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης. «Είμαι χαρούμενος που αποτελείτε ένα έμπρακτο παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς για τον συνάνθρωπο σε κάθε στιγμή ανάγκης. Είναι σημαντικό στους καιρούς που διανύουμε, το Σώμα των Ελλήνων Προσκόπων να είναι αυτό που μεταλαμπαδεύει τις αδιαπραγμάτευτες και καθολικές αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης».

Οι εκπρόσωποι του Σώματος αφού ευχήθηκαν στον Περιφερειάρχη μία καλή χρονιά με υγεία, προσωπική και επαγγελματική ευημερία, επισήμαναν πως έχει στηρίξει ιδιαίτερα τον προσκοπισμό με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν την περίοδο που ήταν Δήμαρχος Αμαρουσίου και τόνισαν πως και στο μέλλον θα συνεχιστούν οι κοινές δράσεις, προς όφελος της κοινωνίας.

Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link: