Ο Δήμος Χανίων και η Bespoke Communications, με την καθοριστική υποστήριξη του ΕΟΤ, διοργανώνουν το Forum “CREaTE: Ένα Βιώσιμο Μέλλον για τον Τουρισμό” την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 στα Χανιά.

Το CREaTE στοχεύει να αποτελέσει μια ετήσια συνάντηση της διεθνούς κοινότητας με τα καινοτόμα τοπικά projects που αναπτύσσονται στην Κρήτη. Επίσης, ευελπιστεί να λειτουργήσει σαν μια «θερμοκοιτίδα» ιδεών επικεντρωμένη στο βιώσιμο τουρισμό και τη δυναμική του πράσινου μέλλοντος της τουριστικής βιομηχανίας, σε ένα τόπο με πλούσια παράδοση στις υπηρεσίες φιλοξενίας.

Οι τρεις άξονες που θα τεθούν υπό συζήτηση στη φετινή εκδήλωση είναι: Η αειφορία και ο αντίκτυπος στην κερδοφορία των τουριστικών επιχειρήσεων, οι χρηματοοικονομικές λύσεις και τα εργαλεία για την υποστήριξη του κλάδου του Τουρισμού και οι καλύτερες βιώσιμες τοπικές μελέτες περίπτωσης, δηλαδή, η εφαρμογή στην πράξη και η ανάλυση της εμπειρίας των Κρητικών επιχειρηματιών.

Στο πρώτο μέρος, ο λόγος δίνεται στους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας οι οποίοι θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους και τις γνώσεις τους με το ακροατήριο. Στο δεύτερο μέρος, θεσμικοί εκπρόσωποι, εκπρόσωποι του τραπεζικού συστήματος και σύμβουλοι τοποθετούνται για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Τέλος, στο τρίτο μέρος, Κρητικοί επιχειρηματίες θα παρουσιάσουν τις δικές τους εμπειρίες μέσα από επιτυχημένα, τοπικά, καινοτόμα έργα και ξεχωριστές περιπτώσεις που χρησιμοποίησαν βέλτιστες πρακτικές τους.

Εκπρόσωποι όλων των εταίρων και φορέων από τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς τουρισμού, ομίλους ξενοδοχείων και επαγγελματίες του τουρισμού θα παρευρίσκονται και θα συμμετάσχουν στο forum.

Το CREaTE  θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» πλατεία Κατεχάκη-Ενετικό λιμάνι Χανίων, την Παρασκευή 14/10/22, από τις 16:30 μέχρι τις 21:00 και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού που είναι και χορηγός της εκδήλωσης.

Το 1ο CREaTE πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χανίων. Χορηγοί είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η AEGEAN και η Nespresso. Υποστηρικτές του Forum είναι η Γεν. Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, η Alpha Bank και η Phee. Στρατηγικός εταίρος είναι η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων. Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ.