Ανοίγει σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 12.00 η πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr/eviasamospass για τη χορήγηση άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών που θα χρησιμοποιηθούν στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο κατά τον μήνα Οκτώβριο, επιπρόσθετα αυτών που διανεμήθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του North Evia-Samos Pass.

Υπενθυμίζεται ότι η κάθε κάρτα χρηματοδοτεί τον δικαιούχο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο, καλύπτοντας δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών. Οι επιπλέον κάρτες που θα διατεθούν τη Δευτέρα προέρχονται από το ανεξόφλητο ποσό που προέκυψε κατά την τρίτη φάση, τον μήνα Σεπτέμβριο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώνεται, σε ένα πλαίσιο αγαστής συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το ΕΔΥΤΕ, η δράση North Evia-Samos Pass. Έτσι, σήμερα ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα για τη χορήγηση επιπλέον άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών, οι οποίες αντιστοιχούν στο ποσό που δεν δαπανήθηκε από τους δικαιούχους κατά τον μήνα Σεπτέμβριο. Όπως είχαμε επισημάνει και από την αρχή, σκοπός μας είναι να εξαντλήσουμε τον προϋπολογισμό των περίπου 6 εκατ. ευρώ που είχαμε προβλέψει για τη συγκεκριμένη δράση.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου θα διατεθούν 3.348 κάρτες, 2.349 για τη Βόρεια Εύβοια και 999 για τη Σάμο. Ήδη περισσότεροι από 29.500 δικαιούχοι (19.514 για τη Βόρεια Εύβοια και 10.033 για τη Σάμο) έχουν προσθέσει το Pass στο ψηφιακό πορτοφόλι τους, ενώ μέσω των καρτών που έχουν διατεθεί έχουν διοχετευθεί περισσότερα από 4,8 εκατ. ευρώ στις τοπικές οικονομίες.

Η διάθεση επιπλέον καρτών αναμένεται να τονώσει περαιτέρω την τουριστική κίνηση στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, οι οποίες δέχτηκαν πρόσφατα σοβαρό πλήγμα από φυσικές καταστροφές. Η υλοποίηση της τέταρτης φάσης του North Evia-Samos Pass συμβάλλει, έτσι, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε αυτές τις δύο περιοχές, ενώ προσφέρει ουσιαστικό κίνητρο στους πολίτες να τις επισκεφτούν, με την προσδοκία να δαπανήσουν υψηλότερα ποσά από τα αντίστοιχα που τους εξασφαλίζουν οι άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης των συνεκτικών σχεδίων στήριξης και αποκατάστασης που σχεδίασε η Κυβέρνηση για τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, προκειμένου και οι δύο περιοχές να ανακάμψουν το ταχύτερο δυνατόν. Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους και ενδιαφερόμενους φορείς».