Το Επιμελητήριο Εύβοιας υλοποιώντας με συνέπεια το πλάνο του για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής εξωστρέφειας του Νομού, στήριξε – σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – τη συμμετοχή και την παρουσία ευβοϊκών επιχειρήσεων στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2022, η οποία εφέτος έλαβε χώρα από 15 έως 19 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι.

Η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL διοργανώνεται στο Παρίσι κάθε δύο χρόνια, προβάλλοντας το σύνολο των προϊοντικών κατηγοριών της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, τεχνολογικά προϊόντα για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου και προϊόντα συναφή με τις υπηρεσίες εστίασης. Αποτελεί μια παγκόσμια συνάντηση που φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο εκ των οποίων το 70% αναζητά νέα προϊόντα και προμηθευτές. Ουσιαστικά πρόκειται για το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός στο χώρο των τροφίμων, δεδομένου ότι, αποκαλύπτει τις τάσεις και τις καινοτομίες που θα διαμορφώσουν την εν λόγω βιομηχανία του αύριο.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας στην SIAL 2022 στήριξε έμπρακτα – καλύπτοντας σημαντικό μέρος της συμμετοχής τους – την προβολή των εξής επιχειρήσεων : Ελαιώνας Βαλλής, Αφοί Φιλάρετου Ο.Ε., Stayia Farm ΙΚΕ.  

Στο πλευρό των ανωτέρω αλλά και των ευβοϊκών επιχειρήσεων που συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα (Παλίρροια-Σουλιώτης ΑΕ, Αγγελάκης ΑΕ, Bfresh Spitiko) στάθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γεροντίτης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Γιάννης Σταθόπουλος και ο Οικονομικός Επόπτης Σπύρος Κουτσαύτης, οι οποίοι προώθησαν προς κάθε δυνατή θεσμική κατεύθυνση την παραγωγική ευβοϊκή εξωστρέφεια.

Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησαν ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας και Μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ευάγγελος Κούκουζας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νικόλαος Μπέτσιος. 

Τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στην Έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς και ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.