Σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου και των εκπροσώπων των εργοδοτών στις οργανωμένες αλυσίδες εστίασης (ΣΕΠΟΑ).

Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη οργάνωση πριν λίγα χρόνια όταν την είχαμε καλέσει στον ΟΜΕΔ για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας “αυτοδιαλύθηκε” ώστε να αποφύγει την διαδικασία.
Τώρα εμφανίζεται κανονικά και διαβουλεύεται στο Υπουργείο Εργασίας τι άλλο; ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ!!!

Θυμίζουμε πως η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στην εστίαση προβλέπει 5ήμερο, 40ωρο και το καλοκαίρι έγινε μεταξύ των κοινωνικών εταίρων διευθέτηση ωραρίου για τους καλοκαιρινούς μήνες και από 1η Οκτωβρίου επανέρχεται στο πενθήμερο.
Εμφανίζονται λοιπόν τώρα οι κ.κ. της ΣΕΠΟΑ και ζητούν από την Κυβέρνηση παρέμβαση για να καταργηθεί η ΚΣΣΕ στην πράξη και να ισχύσει το 6ήμερο.

Ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα ανεχτούμε καμία παρέμβαση στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Επίσης ξεκαθαρίζουμε πως τις επόμενες ημέρες θα σταλεί πρόσκληση στην ΣΕΠΟΑ για έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και αυτή την φορά δεν θα “αυτοδιαλυθούν”.