Η καρδιά της κλασσικής αυτοκίνησης θα χτυπήσει  δυνατά στο Βόλο, μέσα από ένα ξεχωριστό γεγονός το Σάββατο 24 ( ώρες 18.00 -23.00) και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 ( ώρες 10.00-12.30 το μεσημέρι), αφού δεκάδες κλασσικά οχήματα συμμετέχουν σε μια πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «Distinguished Gentleman’s Drive», τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση που γίνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλο  τον κόσμο,  με ιδιοκτήτες κλασικών και vintage αυτοκινήτων, κάνοντας την καρδιά της κλασσικής αυτοκίνησης να χτυπήσει δυνατά από τη Θεσσαλική πόλη  ( Δείτε το σχετικό Σποτ  https://youtu.be/wH6OIzfi9S8 ) .

Οι εκδηλώσεις  αυτές είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας  της νέας Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων με την ονομασία «Φ.Ι.Ο.-Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» ( Έδρα : Βόλος), που “συστήνεται” στο κοινό του Βόλου και πραγματοποιεί την πρώτη της δράση  και του πολυβραβευμένου Δευτεροβάθμιου Οργανισμού  «Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-Ελλάδα, με τον παγκόσμιο θεσμό Distinguished Gentlemans Drive (Έδρα Αυστραλία)  , που για το Βόλο εκπροσωπείται από τον κ. Δημήτρη Κογκέλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λέσχη  Φ.Ι.Ο.  αποτελεί τη μετεξέλιξη της ιστορικής και σπουδαίας Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου –ΛΕ.Κ.Ο.Β., με όλα τα ιστορικά της στελέχη να συμμετέχουν στο νέο Φορέα.

O σκοπός της εκδήλωσης του ερχόμενου Σ/Κ 24-25/9/2022  είναι ιερός και αφορά την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού πάνω στους κινδύνους για τη ζωή, που προέρχονται από την καθυστερημένη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, καθώς επίσης και σε θέματα ψυχικής υγείας των ανδρών.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης των κλασσικών οχημάτων ,που είναι ευκαιρία να τα θαυμάσουν όλοι, Θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια , θα προβληθούν σχετικά βίντεο και θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη από εξειδικευμένους επιστήμονες , με σκοπό να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Σχετική ομιλία θα πραγματοποιηθεί από τον Χειρουργό- Ουρολόγο/ Ανδρολόγο MD, FEBU, PhD κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και Ουρολογικού Τμήματος «ΆΝΑΣΣΑ»..

 Η συμμετοχή του κοινού στις διήμερες εκδηλώσεις θα είναι εντελώς δωρεάν..

Παράλληλα θα συγκεντρωθούν χρήματα ,που θα διατεθούν στον  παγκόσμιο φορέα DGR για την προώθηση της επιστημονικής  έρευνας στο πεδίο αυτό.

Το κλασσικό όχημα στην υπηρεσία Ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας

Για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού  χρησιμοποιούνται τα κλασσικά οχήματα, που έχουν εκατομμύρια φίλους σε παγκόσμιο επίπεδο και τις διοργανώσεις τους παρακολουθούν πολίτες από όλες τις χώρες του πλανήτη, για να μεταδοθούν μηνύματα δημόσιας υγείας και πρόληψης σοβαρών ασθενειών , όπως θα συμβεί στην εκδήλωση του Βόλου, που είναι πρωτοπόρα και καινοτόμα και αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας συντονισμένης κίνησης για την υγεία του Ανθρώπου.

Για δύο μέρες η καρδιά της κλασσικής αυτοκίνησης χτυπά  στο Βόλο

Οι εκδηλώσεις στο Βόλο  θα εξελιχθούν  για δύο συνεχόμενες μέρες, το Σάββατο 24  (18.00 -23.00)  και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 (10.00-12.30 το μεσημέρι)   στο χώρο του Πανεπιστημίου Βόλου – παραλία, όπου δεκάδες «δεσποινίδες» ηλικίας πολλών δεκαετιών,  θα παραταχθούν μπροστά στο κτίριο «Παπαστράτος»,  στην έκθεση κλασικών αυτοκινήτων, με σκοπό  την ενημέρωση των πολιτών για τον Καρκίνο του Προστάτη και την Ψυχική Υγεία των ανδρών, αλλά  και τη στήριξη της παγκόσμιας έρευνας για το θέμα αυτό, με on line μικρές ή μεγαλύτερες δωρεές.

Έτσι οι φίλοι της κλασσικής αυτοκίνησης, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα πανέμορφα κλασσικά οχήματα παλαιότερων εποχών, μελών  της Λέσχης Φ.Ι.Ο.,  αλλά και συλλεκτών άλλων περιοχών , που προσκλήθηκαν για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις ,τόσο το Σάββατο 24 ,όσο και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 που θα πραγματοποιηθεί και οχηματοδρομία  στον αστικό ιστό της πόλης του Βόλου.

Η μεγάλη  προσφορά  της Λέσχης του Βόλου στην Κλασσική Αυτοκίνηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βόλος, μέσα από τη ΛΕΚΟΒ, έχει διαδραματίσει, τα περασμένα χρόνια, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της κλασσικής αυτοκίνησης στην Ελλάδα, αφού διοργάνωσε εμβληματικές εκδηλώσεις, ανήκε στην ΕΟ-ΦΙΛΠΑ και συνεργάστηκε με πολλές άλλες Λέσχες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος της Φ.Ι.Ο. Κώστας Καρακατσάνης δήλωσε ότι : «Η νέα Λέσχη Φ.Ι.Ο. με έδρα το Βόλο (Πανθεσσαλικό Στάδιο), αποτελεί την μετεξέλιξη και την ενδυνάμωση της πρώην ΛΕΚΟΒ, συγκέντρωσε όλα τα παλαιά Μέλη και προγραμματίζει δράσεις που δίνουν αναπτυξιακό χαρακτήρα στις διοργανώσεις με κλασσικά οχήματα, αφού αυτά αποτελούν ένα δυνατό  εργαλείο προβολής ενός προορισμού, για τον πολιτισμό του, την ιστορία του, τα τοπικά του προϊόντα, τη γαστρονομία, το φυσικό περιβάλλον και τις διαδρομές του, αλλά και  μέσο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Μέσα από τις πρωτοβουλίες της η Φ.Ι.Ο., μπορεί να συμβάλλει στη διάσωση των κλασσικών οχημάτων, που αποτελούν την ιστορία της τεχνολογίας και της εξέλιξης στη μετακίνηση του ανθρώπου, αλλά και να διαμορφώσει με τις παρεμβάσεις της ένα υγιές πεδίο στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης στην Ελλάδα». 

Για συμμετοχές πληρωμάτων στις εκδηλώσεις 24-25/9/2022 στο Βόλο, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον κ. Κ. Καρακατσάνη  τηλέφ.6944-887441.

Καρκίνος , μια μεγάλη μάστιγα της σύγχρονης εποχής

Έχει μεγάλη σημασία, ειδικά οι άντρες, άνω των 50 (και άνω τον 40 σε περίπτωση οικογενειακού ιστορικού, καθώς έχουν δυο φορές περισσότερες πιθανότητες για την εμφάνιση καρκίνου προστάτη), να κάνουν κάθε  χρόνο τον προληπτικό έλεγχό τους, γιατί πολύ συχνά ο καρκίνος του προστάτη δεν δίνει κανένα σύμπτωμα στα αρχικά στάδιά του, όταν μπορεί να είναι πλήρως ιάσιμος.
Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άντρες και η δεύτερη σε συχνότητα αιτία
θανάτου από καρκίνο μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Όπως επισημαίνεται στη σελίδα του DGR Hellas «παγκοσμίως, ο καρκίνος του προστάτη είναι ο δεύτερος πιο συχνός καρκίνος στους άνδρες – με 1,4 εκατομμύρια άνδρες να διαγιγνώσκονται με τη νόσο κάθε χρόνο. Πάνω από 10 εκατομμύρια άνδρες σε όλο τον κόσμο ζουν τώρα με ή πέρα ??από τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη.

Η χρηματοδότηση της DGR επέτρεψε στο Movember να επενδύσει σε παγκόσμιας κλάσης βιοϊατρική έρευνα που οδηγεί σε νέες δοκιμές και θεραπείες, ιδιαίτερα για άνδρες με νόσο υψηλού κινδύνου, ενώ τα παγκόσμια μητρώα κλινικής ποιότητας του Movember βοηθούν τους κλινικούς γιατρούς να βελτιώσουν τη θεραπεία και να μειώσουν τις επιβλαβείς παρενέργειες».

Το “Distinguished Gentleman’s Drive” που  ιδρύθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας από τον Mark Hawwa και  ενώνει αυτοκινητιστές κλασικών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, για να στηρίξει την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη και την ψυχική υγεία των ανδρών.

Εγγραφές στο link   https://www.gentlemansdrive.com/home?showlogin=true# .

ΟΙ  ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ

  • Φ.Ι.Ο.-Φίλοι Ιστορικού Οχήματος ( Έδρα : Βόλος)-Πρόεδρος Κ. Καρακατσάνης
  • Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»- Πρόεδρος Κ. Σκριάπας Ελλάδα
  • Distinguished Gentlemans Drive (Έδρα Αυστραλία)