Με πρωτοβουλία του τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2/8/22 συνάντηση του αρμόδιου Τομεάρχη, Νεκτάριου Σαντορινιού και αντιπροσωπείας του κόμματος, με το νέο προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΠΣΥΥΕΝ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την από 26 Ιουλίου ανοιχτή επιστολή του ΠΣΥΥΕΝ προς τον Υπουργό Ναυτιλίας με την οποία καταγγέλλεται ότι, επί δύο μήνες, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δεν απαντά στο αίτημα του νέου διοικητικού συμβουλίου του Υπουργείου του για συνάντηση.

Τα μέλη του προεδρείου του ΠΣΥΥΕΝ ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το πολιτικό προσωπικό, πολλά εκ των οποίων αντανακλούν στη λειτουργία των υπηρεσιών και στο επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών όπως πχ η υποστελέχωση λόγω έλλειψης προσωπικού, και τα οποία αναφέρονται στην ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποτελούμενη από τον τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και βουλευτή Δωδεκανήσου, Νεκτάριο Σαντορινιό, το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και πρώην Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Χρήστο Λαμπρίδη και το μέλος του Τμήματος Ναυτιλίας του κόμματος, κ. Γεωργία Κρασσακοπούλου, ευχαρίστησαν το προεδρείο του Συλλόγου για την αναλυτική ενημέρωση αλλά και για τη διαχρονικά σημαντική προσφορά του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και συνολικά τα μέλη της αντιπροσωπείας του κόμματος υπογράμμισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναγνώρισε και αναγνωρίζει έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο των πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του και μέσα σε ένα δύσκολο δημοσιονομικό πλαίσιο, αυξήθηκαν οι θέσεις ευθύνης για το πολιτικό προσωπικό, προκηρύχθηκαν οι κενές οργανικές θέσεις και πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις ενώ αυξήθηκαν οι οργανικές θέσεις σε περιφερειακές υπηρεσίες, όπως είναι στην Πλοηγική Υπηρεσία και στη Ναυτική Εκπαίδευση.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός σημείωσε ότι η αύξηση των οργανικών θέσεων για τους πολιτικούς υπαλλήλους (σχετική νομοθετική διάταξη κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την οποία απέρριψε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας), η ενίσχυση σε πολιτικό προσωπικό και η αύξηση των πιστώσεων για υπερωριακή απασχόληση αποτελούν δεσμεύσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από θέση κυβερνητικής ευθύνης μετά τις επερχόμενες εκλογές.

Τέλος ανέφερε ότι ο ανοιχτός διάλογος και η στενή συνεργασία, μακριά από πρακτικές που παραπέμπουν σε αυταρχικές αντιλήψεις, αποτελούν το κατοχυρωμένο πλαίσιο που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη συνεργασία της με τον ΠΣΥΥΕΝ και διαβεβαίωσε ότι στο ίδιο πλαίσιο θα αντιμετωπιστεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το σύνολο των θεμάτων που τέθηκαν στη συνάντηση.