Τους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών, τα πρόσωπα που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με τον τουρισμό και τη φιλοξενία, εκείνους κι εκείνες που δουλεύοντας στα επί μέρους τμήματα των ξενοδοχείων γίνονται οι άγνωστοι ήρωες και οι άγνωστες ηρωίδες του τουριστικού θαύματος, αποφάσισε να τιμήσει η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Με εκκίνηση την Τρίτη 19 Ιουλίου και κάθε εβδομάδα έως το τέλος της φετινής σεζόν, η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου θα τιμά τους παλαιότερους εργαζόμενους και εργαζόμενες στα ξενοδοχεία του νησιού. Η τιμή θα αποδίδεται όχι στα ανώτερα στελέχη, αλλά στο προσωπικό που στελεχώνει τα τμήματα της υποδοχής, της εστίασης, του σέρβις, της καθαριότητας, των κήπων και της συντήρησης. Τα πρόσωπα αυτά, διαχρονικά αποτελούν έναν από τους πυλώνες της φιλοξενίας και θα τιμηθούν για τη φροντίδα, την αφοσίωση και το έργο που έχουν επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 13 Ιουλίου 2022 και θα αποτελέσει θεσμό που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Για φέτος αποφασίσθηκε να τιμηθεί ο παλαιότερος εργαζόμενος ή η παλαιότερη εργαζόμενη κάθε ξενοδοχείου – μέλους της. Μαζί με την τιμητική πλακέτα, στο τέλος της φετινής σεζόν, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου θα διαθέσει το χρηματικό ποσόν των 10.000 ευρώ και θα το προσφέρει, με τη διαδικασία της κλήρωσης, σε 10 από τους βραβευθέντες. Παράλληλα, με την βράβευση από την Ε.Ξ.Ρ, το κάθε μέλος θα έχει την δυνατότητα για τον βραβευμένο εργαζόμενο του ξενοδοχείου του, να προσθέσει και χρηματικό έπαινο.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και είναι η πρώτη από μια σειρά αποφάσεων που αφορούν τους ανθρώπους της ξενοδοχίας και του σπουδαίου έργου που επιτελούν. Παρουσιάζουν, δε, εξαιρετικό ενδιαφέρον οι ιστορίες των προσώπων αυτών, όπως θα έχουν οι ίδιοι την ευκαιρία να τις διηγηθούν ως κομμάτια της ζωής τους και των εμπειριών τους από τη δουλειά όλων αυτών των χρόνων.