Την άνοιξη του 1944, Γερμανοί κατακτητές και Έλληνες δωσίλογοι αφάνισαν την Ερμακιά Κοζάνης και εκτέλεσαν άμαχους κατοίκους της, με την πρόφαση πως το χωριό συνιστούσε λίκνο του ΕΛΑΣ. 

Έως πρόσφατα, οι Ερμακιώτες επέλεξαν τη σιωπή ως αμυντικό μηχανισμό που τους επέτρεπε να διαχειριστούν το τραυματικό παρελθόν. Η μελέτη ανασύρει από τη λήθη το αποτρόπαιο ιστορικό γεγονός και τις συνέπειές του, επιδιώκοντας να διατηρήσει ζωντανή την ανάμνηση, να τη μεταλαμπαδεύσει στη νέα γενιά και να επουλώσει το τραύμα της συλλογικής μνήμης. Την έκδοση προλογίζει ο ιστορικός Στράτος Δορδανάς.

Η Τριανταφυλλιά Σουχάμβαλη γεννήθηκε το 1963 στις Σέρρες. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία και από το 1993 ως σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών στην Πρωτοβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση. Παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην «Ιστορία, Ανθρωπολογία και Πολιτισμό στην Ανατολική και Νοτιανατολική Ευρώπη» στο τμήματα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Ζει και εργάζεται στην Πτολεμαΐδα, είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Σχήμα: 17×24 Σελίδες: 128 Εξώφυλλο: Μαλακό Βάρος: 295 gr.

Έκδοση: Ιούλιος 2022 Τιμή: 14,90 € ISBN: 978-618-85455-3-3