Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία αποδεικνύει την αφοσίωσή της στην εξυπηρέτηση ακόμα και των πιο απομακρυσμένων σημείων της χώρας συνδυάζοντας ποιοτικές υπηρεσίες και περιβαλλοντική συνείδηση.

Τη νέα γενιά αεροσκαφών ATR 72-600 φέρνει για πρώτη φορά στη χώρα μας η SKY express για να ενισχύσει την κάλυψη του εσωτερικού δικτύου της. Το συγκεκριμένο είδος αεροσκάφους ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις της εγχώριας αεροπλοΐας. Προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία πτήσης, ενώ την ίδια στιγμή διακρίνεται παγκοσμίως για το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του, την τεχνολογία και την υψηλή εξοικονόμηση καυσίμων.

Η επιλογή του έγινε στο πλαίσιο της συστηματικής επένδυσης της SKY express στoν εμπλουτισμό του ήδη “πράσινου” στόλου (green fleet) της, που την κατατάσσει πρώτη αυτή τη στιγμή στη χώρα επί του συνόλου των αεροσκαφών της.

Με την απόκτηση του νέου αεροπλάνου σε μια απαιτητική περίοδο για τον τουρισμό μας, η SKY express θα εξυπηρετεί με άνεση 35 περιφερειακούς προορισμούς, από την Κρήτη έως την Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα έως την Ικαρία.

Ο κ. Θεόδωρος Κροκίδας, Πρόεδρος ΔΣ SKY express δηλώνει: “Στη SKY express η δέσμευσή μας σε ένα “καθαρότερο” μέλλον για τις πτήσεις είναι διαρκής. Αποδεικνύεται με τις επενδύσεις μας σε νέα γενιά αεροσκαφών που εξοικονομούν καύσιμα και μειώνουν την επιβάρυνση στο περιβάλλον. Θα συνεχίσουμε να συνδυάζουμε την απόλαυση του ταξιδιού με μια πολιτική που δείχνει κοινωνική ευαισθησία και τιμά την εμπιστοσύνη των πελατών μας”.

Αντίστοιχα, ο κ. Stefano Bortoli, ATR Chief Executive τόνισε: “Δεν υπάρχει καλύτερη και πιο βιώσιμη λύση που να προσφέρει ουσιαστική συνδεσιμότητα από το ATR 72-600, το σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη περιφερειακή αεροπορία. Σύμφωνα με μελέτες, μια αύξηση 10% στις περιφερειακές πτήσεις μπορεί να οδηγήσει σε αντίστοιχη ενίσχυση του τοπικού ΑΕΠ κατά 5% αποδεικνύοντας την αξία των περιφερειακών αεροπορικών μεταφορών και το θεμελιώδη ρόλο της περιφερειακής σύνδεσης. Ευχόμαστε και άλλες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο να ακολουθήσουν το παράδειγμα της SKY express και να εμπιστευτούν τα αεροσκάφη turboprop τα οποία αποτελούν την πλέον ανταγωνιστική λύση για τη μείωση των εκπομπών στις αερομεταφορές. ”

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία, σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξη του οικολογικού της στόλου για την ελληνική επικράτεια.

Σχετικά με τα νέα ATR 72-600

Το σύγχρονο ATR 72-600 της SKY express αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα αεροσκάφη στην κατηγορία τους. Διακρίνονται για τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά τους, τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, την αυξημένη αυτονομία, την προσαρμογή σε συνθήκες ζέστης ή κρύου και τις σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (40% λιγότερα CO2 σε κάθε πτήση).

Δείτε εδώ το virtual tour στο εσωτερικό και στο cockpit του ATR 72-600.

Οι ταξιδιώτες, εκτός από τα “πράσινα” αεροσκάφη, έχουν στη διάθεσή τους προσιτούς και άκρως ανταγωνιστικούς ναύλους, προσωποποιημένες ψηφιακές υπηρεσίες και ευέλικτες επιλογές ταξιδιού. Παράλληλα, η εταιρεία εφαρμόζει ολοκληρωμένο πλάνο μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας επιβατών και προσωπικού με το πρόγραμμα ενισχυμένης φροντίδας και υγιεινής “CarePlane”.

Σχετικά με την ATR

Η ATR είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής περιφερειακών αεροσκαφών με τα ATR 42 και 72 να σημειώνουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως στην κατηγορία της αγοράς με λιγότερες από 90 θέσεις. Το 2019 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Κοινό όραμα των εργαζομένων της ATR είναι να βοηθούν όλους, ανεξάρτητα από την τοποθεσία που βρίσκονται, να συνδέονται και να αναπτύσσονται με υπεύθυνο τρόπο. Χάρη στην αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας turboprop και τον προσανατολισμό της εταιρείας στην καινοτομία, τα ATR δημιουργούν περισσότερες από 100 νέες διαδρομές κάθε χρόνο, καταναλώνοντας έως και 40% λιγότερα καύσιμα και εκπέμποντας έως και 40% λιγότερο CO2 από τα περιφερειακά αεροσκάφη.

Για όλους αυτούς τους λόγους, τα επιλέγουν περισσότερες από 200 εταιρείες σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η ATR είναι κοινοπραξία μεταξύ Airbus και Leonardo.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.atr-aircraft.com.