Εντυπωσίασε στην ΙΤΒ του Βερολίνου ο διεθνώς προβεβλημένος «Αριστοτελικός Περίπατος» και οι νέες πολιτιστικές διαδρομές που παρουσίασε ως έτοιμα τουριστικά πακέτα ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού. Στο πλαίσιο του «επετειακού έτους Αριστοτέλη», ο Οργανισμός αξιοποιεί όλα τα στοιχεία για τα καλύτερα αποτελέσματα.
Σύντομα στην προαθωνική και αθωνική χερσόνησο θα βρεθούν και θα ακολουθήσουν τα βήματα των Ελλήνων που όρισαν την παγκόσμια ιστορική πραγματικότητα και θα μυηθούν στα μυστικά της μοναστηριακής κουζίνας στο πλαίσιο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού Γερμανοί tour operators, travel agents και δημοσιογράφοι.
Ο «Αριστοτελικός Περίπατος»είναι η πρώτη από τις οκτώ χαρτογραφημένες ιστορικές περιπατητικές διαδρομές της περιοχής. Η διαδρομή που ξεκινά από την Θεσσαλονίκη, φτάνει μέχρι τον Άθωνα και τα Αρχαία Στάγειρα, καταλήγοντας στην Αμφίπολη, παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο «τόξο πολιτισμού και ιστορίας» που εναλλάσσεται ανάμεσα σε μοναδικούς φυσικούς, αρχαιολογικούς χώρους-αναδεικνύοντας έτσι την Μακεδονική συνεισφορά στο χωροχρόνο- καθώς και σε δραστηριότητες, όπως:
‣Πολιτιστικές περιηγήσεις  
‣Βοτανολογικές αποδράσεις 
‣Περίπατοι / πεζοπορία 
‣Κολύμβηση, αλιευτικές εμπειρίες, καταδύσεις, επισκέψεις σε μυδοκαλλιέργειες
‣Γαστρονομικές διαδρομές
‣Οινικές επισκέψεις
Ο σχεδιασμός της διαδρομής -συνέργεια του Οργανισμού με ομοειδείς φορείς της Θεσσαλονίκης και της Αμφίπολης- συνοδεύεται από εξαιρετικής ποιότητας πρόγραμμα προώθησης, το οποίο διακρίνεται από στόχευση και αυστηρά επαγγελματικό προσανατολισμό.