Με αναπάντεχα μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 17 Μαΐου η παρουσίαση του Πρώτου Πολιτιστικού Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας Ινδίας που θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Δελχί στις 4-5 Ιουλίου με διοργανωτή το Ελληνοινδικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Οικονομίας, υπό τον τίτλο «1st Alexander the Great Forum» και την Mact Media Group.

Η παρουσίαση έγινε στο ξενοδοχείο «Αμαλία», όπου παρέστησαν εκπρόσωποι υπουργείων, της Περιφέρειας Αττικής, στελέχη επιχειρήσεων και δημοσιογράφοι, ενώ παρών ήταν και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ινδίας κύριος Nirmesh Kumar, αλλά και ο κύριος Μιχάλης Δεμέστιχας εκ μέρους του ΥΠΑΑΠΕΔ. Τον λόγο πήρε πρώτα ο κύριος Γιώργος Καραχρήστος, διευθυντής της Mact Media Group που έχει αναλάβει την οργανωτική υποστήριξη του event και μίλησε για το γενικό πλαίσιο που διέπει το Φόρουμ.

Πολιτιστικό Επιχειρηματικό Φόρουμ Ινδίας Ελλάδας ii

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ελληνοινδικού Επιμελητηρίου κύριος Άγγελος Τσαυδάρης τόνισε πως το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στοχευμένα ανάλογα με τις ανάγκες που θα υπάρξουν, τις εταιρείες και τους κλάδους που θα δηλώσουν συμμετοχή. «Όλα εξαρτώνται από το τι θέλουμε να κάνουμε στην Ινδία. Από το είδος των συμφωνιών που θέλουμε να πετύχουμε», σημείωσε και υπογράμμισε πως οι Ινδοί είναι ενθουσιώδεις στις νέες προτάσεις, αλλά χρειάζεται προσπάθεια για να κρατηθεί «ζωντανό» το ενδιαφέρον των συνεργασιών.

Πολιτιστικό Επιχειρηματικό Φόρουμ Ινδίας Ελλάδας iii

Από την πλευρά του ο Υπεύθυνος Επενδύσεων του Ελληνοινδικού Επιμελητηρίου κύριος Βασίλης Στεφάτος τόνισε τη σημασία που έχει σήμερα η διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με την Ινδία, δεδομένων των ευρύτερων διεθνών εξελίξεων. «Θα αντιμετωπίσουμε εκάστη ελληνική εταιρεία ως συνεργάτη», σημείωσε ο κύριος Στεφάτος, ενώ συμπλήρωσε πως κάθε εταιρεία θα έχει ξεχωριστή διαχείριση, ανάλογα με τους στόχους που έχει θέσει σε σχέση με την αγορά της Ινδίας.

Στην παρουσίαση έστειλε χαιρετισμό με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο Γενικός Γραμματέας του Ινδικού Επιμελητηρίου, όπου επισήμανε τις μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας και απηύθυνε κάλεσμα για τη συμμετοχή στο Φόρουμ.

Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση κεντρικός στόχος του Φόρουμ είναι η σύσφιξη των πολιτιστικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Η επιλογή του Μέγα Αλέξανδρου για το σημαντικό επιχειρηματικό event μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς πρόκειται για την εμβληματική ιστορική προσωπικότητα που συγκέρασε τους δύο πολιτισμούς και έβαλε τα θεμέλια για την πολιτιστική ώσμωση μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας που μετρά πάνω από τρεις χιλιετίες.

Σήμερα δηλωμένος στόχος των δύο χωρών είναι να ξεπεράσει το διμερές εμπόριο το 1 δισεκατομμύριο ευρώ το 2022. Με έναυσμα το γεγονός αυτό το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο σκοπεύει να διευρύνει τους επιχειρηματικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς ορίζοντες ανάμεσα στις δύο χώρες και όχι μόνο, αναβιώνοντας το όραμα της Οικουμενικότητας του Μέγα Αλέξανδρου και έχοντας ως σταθερή αξία το τρίπτυχο Ειρήνη-Συνεργασία-Σεβασμός.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 1st Alexander the Great Forum επισκεφτείτε το σύνδεσμο: https://indiangreekforum.com/ ή επικοινωνήστε με τη Mact Media Group στο 2110129575 και info@mact.gr