«Δεν είναι καθόλου παράλογο που με τις επικρατούσες συνθήκες, ο τουριστικός κλάδος αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στελέχωσης των θέσεων εργασίας», σημειώνει ο αναπληρωτής τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλ. Αυλωνίτης

Ανακοίνωση για τις εργασιακές συνθήκες στον τουριστικό κλάδο και τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού εξέδωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης, όπου αναφέρει τα εξής:

«Οι άθλιες συνθήκες διαμονής των εργαζομένων και ο μεσαίωνας όσον αφορά στα δικαιώματα τους που μαρτυρούν καθημερινά απασχολούμενοι στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό δεν τιμούν την τουριστική μας παράδοση. 
Δεν είναι καθόλου παράλογο λοιπόν που με τις επικρατούσες συνθήκες, ο κλάδος αυτός που σημαίνει τόσα πολλά για την εθνική μας οικονομία να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στελέχωσης των θέσεων εργασίας και συνεπώς εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων αλλά και ποιοτικής παροχής υπηρεσιών. 
Οι εκτιμήσεις του Υπουργείου Τουρισμού ως προς το πρώτο θετικό κύμα επισκεψίμοτητας της χώρας μας μπορεί να είναι ενθαρρυντικές ωστόσο, δεν συνοδεύονται από καμία πρόβλεψη άμεσης αντιμετώπισης και λήψης ειδικών μέτρων για την αλλαγή της σημερινής δύσκολης κατάστασης.
Ο Τουρισμός μας, έχουμε τονίσει επανειλημμένα πως είναι οι άνθρωποί του. Χωρίς αυτούς, οι επισκέπτες μας δεν μπορούν να εισπράξουν τη φιλοξενία που έχει τη δυνατότητα να παράσχει η Ελλάδα και η τουριστική και επισιτιστική μας επιχειρηματικότητα. 
Η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο να κρύβει το πρόβλημα, να το υποβαθμίζει ή να κάνει πως δεν βλέπει. Διανύουμε τις πρώτες ημέρες του φετινού καλοκαιριού και τα προβλήματα αντί να μειώνονται, πολλαπλασιάζονται. 
Η αξίωση των εργαζομένων σε καλύτερους όρους εργασίας και σε πλήρη εργασιακά δικαιώματα είναι κάτι παραπάνω από δικαίωμα. Είναι καθήκον, το οποίο συμμερίζεται και υποστηρίζει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση του κυρίου Αυλωνίτη.