«Ενώ όλοι ελπίζαμε και αναμέναμε ότι φέτος θα είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό, η αναταραχή που οι εξελίξεις έχουν επιφέρει στις διεθνείς αγορές και στον τουριστικό τομέα προκαλούν ανασφάλεια», σημειώνει η Κ. Νοτοπούλου

«Ενεργειακή κρίση και πόλεμος στην Ουκρανία φέρνουν νέες αναταράξεις στον Τουρισμό. Ενώ όλοι ελπίζαμε και αναμέναμε ότι φέτος θα είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό, η αναταραχή που οι εξελίξεις έχουν επιφέρει στις διεθνείς αγορές και στον τουριστικό τομέα προκαλούν ανασφάλεια», σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η τομεάρχης Τουρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Ήδη, σύμφωνα με την ένωση τουριστικών γραφείων Μακεδονίας Θράκης έχουμε τις πρώτες ακυρώσεις στις οργανωμένες εκδρομές της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου. Έντονη είναι η ανησυχία και για το Πάσχα αλλά και το καλοκαίρι. Ταυτόχρονα η πίεση από τις ανελαστικές υποχρεώσεις και την επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών γίνεται ασφυκτική.

Οι μέρες απαιτούν σοβαρότητα και ψυχραιμία, συγχρόνως όμως αναδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη γενναίας ουσιαστικής στήριξης των ανθρώπων του Τουρισμού. Όταν η μόνη βεβαιότητα για τον Τουρισμό και φέτος είναι η αβεβαιότητα, είναι η ώρα, η κυβέρνηση να στηρίξει στοχευμένα τον κλάδο. Προτίθεται να το κάνει και πως; Ή θα αφήσει για ακόμη μια φορά εργαζόμενους και επιχειρήσεις αβοήθητους;», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κυρία Νοτοπούλου.