Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες Τρίτη 1 Μαρτίου ο Γενικός Διευθυντής της Mact Media Group Γιώργος Καραχρήστος με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κυρία Δωροθέα Κολυνδρίνη  και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Βόλου κυρία Γεωργία Μποντού Τοκαλή για το 2ο Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία που θα πραγματοποιηθεί στις 5-8 Μαΐου στο λιμάνι του Βόλου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμου Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, αλλά και με τη συνδρομή της Ένωσης Επαγγελματικών Σκαφών Θεσσαλίας.

Στόχος είναι η ανάδειξη του Yachting, των επαγγελματιών και τον ιδιαίτερο τρόπο τουρισμού, που μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει με το Yachting.

Στη συνέντευξη Τύπου η κυρία Κολυνδρίνη επισήμανε ότι στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν επαγγελματίες του χώρου του θαλάσσιου τουρισμού και της γαστρονομίας από όλη την Ελλάδα, θα γίνουν συναντήσεις με tour operators από το εξωτερικό, αλλά και με bloggers και δημοσιογράφους, ενώ θα διοργανωθεί και συνέδριο με θέμα τον θαλάσσιο τουρισμό και τα οφέλη του στους προορισμούς. «Εμείς στηρίζουμε τον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς ο Βόλος είναι ένα ανερχόμενο λιμάνι με 20% αύξηση των επιβατών που διακινήθηκαν πέρυσι αλλά και σημαντική παρουσία στην κρουαζιέρα. Η Περιφέρεια έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις που ενισχύουν αυτού του είδους τον τουρισμό».

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου, Γεωργία Μποντού Τοκαλή επισήμανε ότι ο δήμος στηρίζει το φεστιβάλ στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία οι ντόπιοι παραγωγοί να προβάλλουν τα προϊόντα τους, ενώ όπως είπε και οι φοιτητές του Δημοτικού ΙΕΚ θα μαγειρέψουν για τους επισκέπτες. «Ο θαλάσσιος τουρισμός και η γαστρονομία αποτελούν δύο ειδικές μορφές τουρισμού στις οποίες ο Δήμος έχει επενδύσει έμπρακτα και δεν είναι τυχαίο καθώς σε 11 χώρες έχουμε προωθήσει τον θαλάσσιο τουρισμό και ειδικά το επαγγελματικό Yachting. θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα του τουρισμού και αυτό το προωθούμε μέσω όλων των δράσεων μας και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε τη γαστρονομία μας.

Η πόλη μας έχει γίνει ελκυστική τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε ενισχύσει τις υποδομές και η όμορφη πόλη μας είναι πραγματικά δέκτης όλο και περισσότερων σκαφών», ανέφερε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Βόλου.

Τις ημέρες του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν Εταιρίες Θαλάσσιου Τουρισμού και Yachting , εταιρείες με προϊόντα που συνεργάζονται με το Yachting, εταιρίες με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας «Αργώ} κ. Πτωχόπουλος ανέφερε ότι η Θεσσαλία άργησε 30 χρόνια να εισέλθει στον κόσμο του yachting, όμως πλέον προχωρά δυναμικά με τα σκάφη των μελών της Ένωσης από 9 το 1993 που ιδρύθηκε να έχουν φθάσει τώρα τα 160.

Επιπλέον δραστηριοποιούνται και 100 περίπου σκάφη εταιρειών από άλλες περιοχές και αλλά περίπου τόσα σκάφη από Σκιάθο και Σκόπελο. «Στόχος ήταν να μπούμε στον ιστιοπλοϊκό χάρτη διακοπτών και το καταφέραμε. Για το 2ο Φεστιβάλ σκοπός μας είναι να βελτιώσαμε τις αδυναμίες που εντοπίσαμε πέρυσι, όπως του να φέρουμε περισσότερα σκάφη, ο κόσμος να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για μία βόλτα στον Παγασητικό και όχι μόνο να τα βλέπει, να διοργανώσουμε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα και φυσικά να πραγματοποιηθεί και ένα συνέδριο».

received 264787539172591
Ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας “Αργώ” κ. Πτωχόπουλος με τον ο Γενικό Διευθυντή της Mact Media Group Γ. Καραχρήστο

Τέλος ο κ. Καραχρήστος, εκπροσωπώντας την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση του φεστιβάλ επισήμανε ότι κατά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση πάνω από 7000 άτομα επισκέφθηκαν το φεστιβάλ, ενώ γράφηκαν πάνω από 200 άρθρα σε ΜΜΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό. «Το θέμα είναι η Μαγνησία να αποτελέσει προορισμό yachting. Φέτος θα στηθούν πάνω από 40 περίπτερα που θα προβάλλουν τα προϊόντα της Θεσσαλίας και θα θέλαμε να έχουμε και εκπροσώπους από τις Σποράδες», τόνισε ο κύριος Καραχρήστος.