Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε τη Δευτέρα στις 28 Φεβρουαρίου για το Ionian Yachting & Gastronomy Festival που θα πραγματοποιηθεί στις 19-22 Μαΐου στην παραλία της Λευκάδας.

Το Φεστιβάλ, που θα είναι το πρώτο που θα διοργανωθεί στην περιοχή, παρουσίασαν ο Γενικός Διευθυντής της Mact Media Group Γιώργος Καραχρήστος που έχει αναλάβει τη διοργάνωση, ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ενώ εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κυρίου Κτενά παρέστη ο κύριος Σπύρος Ζαμπέλης.

To Ionian Yachting & Gastronomy Festival αναμένεται να είναι η πρώτη μεγάλη εκδήλωση της φετινής τουριστικής σεζόν στο Ιόνιο και φιλοδοξεί να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας, του Δήμου Λευκάδας, του Επιμελητηρίου, του Λιμεναρχείου και των επαγγελματιών του yachting.

«Θέλουμε τα Ιόνια νησιά να γίνουν προορισμός yachting και γαστρονομίας τόσο για Έλληνες όσο και για ξένους επισκέπτες. Θα προσπαθήσουμε να δέσουμε το Yachting με την γαστρονομία των νησιών του Ιονίου. Το τετραήμερο αυτό θα γίνει Μάιο ακριβώς γιατί ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η δραστηριότητα του yachting και τότε είναι που γίνονται και οι κρατήσεις», σημείωσε ο κύριος Καραχρήστος κατά την παρουσίαση του φεστιβάλ. Συμπλήρωσε πως στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διοργανωθούν events γύρω πάντα από το yachting και τη γαστρονομία της περιοχής. «Βασική αρχή του Ionian Yachting Festival & Gastronomy αποτελεί η αλληλεπίδραση του θαλάσσιου Τουρισμού με την Γαστρονομία του Ιονίου Πελάγους», 

«Ανταποκριθήκαμε άμεσα στην συγκεκριμένη πρόταση και θα παραχωρήσουμε όσο χώρο χρειαστεί για τα περίπτερα που θα στηθούν στο πάρκο της παραλίας. Το Yachting εξ άλλου είναι το δυνατό σημείο της Λευκάδας και του Μεγανησίου», υπογράμμισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Λευκάδας, Χαρ. Καλός. «Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να συνδέσουμε την παραγωγή και την μεταποίηση με τον τριτογενή τομέα που είναι ο Τουρισμός», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Σκιαδαρέσης τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει το yachting για τη Λευκάδα, ενώ υπογράμμισε και εκείνος με τη σειρά του τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν για τις τοπικές επιχειρήσεις και τους παραγωγούς από τη σύνδεση του θαλάσσιου τουρισμού με τη γαστρονομία. «Το Επιμελητήριο Λευκάδας θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το φεστιβάλ, δείχνοντας εμπράκτως με αυτό τον τρόπο ότι είναι στο πλευρό των επιχειρήσεων, των παραγωγών και των επαγγελματιών του θαλάσσιου τουρισμού», τόνισε.

Το τετραήμερο αυτό θα έχει δύο σκέλη που είναι το yachting και η γαστρονομία της περιοχής όπου θα γίνει προσπάθεια σύνδεσης αυτών των δύο.  επισημαίνουν οι διοργανωτές. Για την εκπλήρωση του στόχου θα δοθεί έμφαση στον ανεξάντλητο θαλάσσιο πλούτο, με γεύσεις και συνταγές με βασικό συστατικό τα ψάρια και τα θαλασσινά του βυθού του Ιονίου.

Το Ionian Yachting & Gastronomy Festival έχει στόχο να γίνει μια ετήσια συνάντηση του κλάδου με επαγγελματίες και υποψήφιους πελάτες, όπου χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εκθετών.