Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος ΣΕΤΚΕ κ. Παναγιώτη Τοκούζη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση, παρουσία του Βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Παππά.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο νέος αναπτυξιακός νόμος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» καθώς και τα προγράμματα ΕΣΠΑ που αναμένεται να προκηρυχθούν.

Ο Πρόεδρος της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. εξέφρασε στον κ. Υπουργό τόσο την αναγκαιότητα τροποποίησης του άρθρου 85 του νόμου ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου όσο και την αναγκαιότητα ένταξης τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις που τους θέτουν συνεχώς εκτός χρηματοδοτικής στήριξης.

Ο Πρόεδρος της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. μετέφερε στον κ. Υπουργό την αγωνία χιλιάδων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και την τελευταία τους ελπίδα για επιβίωση μέσω των προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και εκσυγχρονισμού.

Ο κ. Υπουργός επέδειξε κατανόηση στα προβλήματα του κλάδου και δεσμεύτηκε για συνεχή συνεργασία με τον φορέα, προκειμένου να επιτευχθεί η επίλυση των καίριων ζητημάτων στο μέγιστο δυνατό βαθμό.