Σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία, σύμφωνα με την Equator Learning, δημοφιλείς επιλογές στη βρετανική αγορά παραμένουν οι ελληνικοί νησιωτικοί προορισμοί, δύο σημαντικά Μέσα Ενημέρωσης της χώρας αυτής αναδεικνύουν μερικά από τα πλέον προβεβλημένα νησιά των Κυκλάδων. Και όλα αυτά, στην κατάλληλη χρονική συγκυρία των κρατήσεων που ήδη είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Evening Standard, η Πάρος, η Σαντορίνη και η Μήλος συγκαταλέγονται ανάμεσα στους καλύτερους 20  καλοκαιρινούς προορισμούς, ενώ και η Telegraph σε άρθρο της για τους ρομαντικούς προορισμούς περιλαμβάνει και τη Μήλο.

Πρόσφατα και το έγκυρο Conde Nast Τraveller  είχε παρουσιάσει τα καλύτερα ελληνικά νησιά των Κυκλάδων για επίσκεψη το 2022 με πρώτη τη Σαντορίνη που , πέρα από τις φυσικές της ομορφιές, τη σύστηνε και για το γαμήλιο τουρισμό. Ειδικά για τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού η Σαντορίνη περιλήφθηκε στις προτάσεις του περιοδικού και σε διαφορετική έκδοση, μαζί με άλλους εξωτικούς προορισμούς.

Στο αφιέρωμα για τα καλύτερα νησιά του 2022 για τη Μήλο είχε υπογραμμίσει ότι τα τελευταία χρόνια έγινε ευρύτερα γνωστή, χάρη στις περιγραφές και από το instagram και χαρακτηρίζει το νησί «ζωγραφισμένο»” ενώ για την Τήνο επισήμανε ότι  δεν διακρίνεται για συνωστισμό τουριστών προσθέτοντας ότι το νησί “είναι από θαύμα ανέγγιχτο”.

Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή του βρετανικού ταξιδιωτικού γραφείου AUDLEY TRAVEL για τα ελληνικά νησιά των Κυκλάδων που γράφει στην ιστοσελίδα του:

«Η Μητέρα Φύση ένιωθε γενναιόδωρη όταν δημιούργησε τα Ελληνικά νησιά, ένα σύμπλεγμα από προεξοχές διάσπαρτες στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου Πελάγους. Απομεινάρια του αρχαίου παρελθόντος κατακλύζουν τα νησιά, με ερειπωμένες πόλεις και ναούς να συμπληρώνουν τις λευκές παραλίες και τα παραδοσιακά ασβεστωμένα χωριά.

Ο συνδυασμός πολιτισμού, τοπίου και δραστηριοτήτων των νησιών δημιουργεί έναν πολυδιάστατο προορισμό, αν αναζητάτε περισσότερα πέρα ​​από την παραλία και την πισίνα. Θα μπορούσατε να περπατήσετε τα πιο ήσυχα μονοπάτια της Μυκόνου για να φτάσετε σε απομονωμένες παραλίες που εξυπηρετούνται από μικρές ταβέρνες ή να κάνετε ένα βήμα πίσω στο χρόνο στην Ύδρα με αργούς ρυθμούς, χωρίς κίνηση. Στη Σαντορίνη, μπορούμε να σας κατευθύνουμε στα καλύτερα σημεία θέασης του ηλιοβασιλέματος ή να κανονίσουμε να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο σε σπήλαιο που σκάβεται έξω από την καλντέρα στο χείλος του νησιού. Ή, μπορεί να προτιμήσετε να καθίσετε σε αστραφτερούς λευκούς βράχους με θέα στη θάλασσα στη Μήλο που έχετε επισκεφτεί ελάχιστα».