Ακόμα μία παρουσίαση της μεγάλης διεθνούς τουριστικής έκθεσης World Tourism Expo πραγματοποίησε σήμερα η Mact Media Group, σε μια προσπάθεια να γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους φορείς και επιχειρήσεις λεπτομέρειες για το μεγάλο event του τουρισμού που έρχεται στις 1 με 3 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Στην παρουσίαση της WTE μετείχαν κυρίως εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδας. Ο Γενικός Διευθυντής της Mact Media Group, συνεπικουρούμενος από τον αρχισυντάκτη της itn Ελληνικός Τουρισμός Γιάννη Αποστολόπουλο μίλησε για το φιλόδοξο εγχείρημα της WTE, τους στόχους που έχουν τεθεί, τα οφέλη που μπορούν να έχουν οι εκθέτες, ενώ εξέφρασε την πίστη πως η έκθεση θα «ριζώσει» και θα αποτελέσει θεσμό τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα ο κύριος Καραχρήστος τόνισε πως «στη wte ενώνουν τις δυνάμεις τους ελληνικοί και ξένοι τουριστικοί προορισμοί, τα νησιά της Ελλάδας, ο Θεματικός Τουρισμός, η Γαστρονομία, ο Οίνος. Όλοι συναντώνται στη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση της Αθήνας που θα διεξαχθεί στις 1 με 3 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως ο Θεματικός Τουρισμός θα έχει κεντρικό ρόλο στη WTE, καθώς θα παρουσιαστούν όλες οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού που παρέχει η χώρα ανά την επικράτεια και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. Η wte έχει στόχο να δώσει βήμα στους τουριστικούς προορισμούς ώστε να προβάλλουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή τους και την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών.

World Tourism Expo

Η έκθεση θα είναι χωρισμένη σε 4 section, όπου στο πρώτο θα βρίσκονται οι προορισμοί με φορείς και επιχειρήσεις, στο δεύτερο οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στο τρίτο η Γαστρονομία και στο τέταρτο ο Οίνος και τα αποστάγματα.

«Θέλουμε να φέρουμε σε επαφή τον τουρισμό με τα τοπικά προϊόντα που υπάρχουν ανά τη χώρα, αλλά να τα συστήσουμε και στο διεθνές κοινό», σημείωσε ο κύριος Καραχρήστος και συμπλήρωσε πως ήδη έχει καταγραφεί σημαντικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για συμμετοχή στην WTE.

Οι εκθέτες, κατά την διοργανώτρια εταιρεία θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη, καθώς η WTE είναι η πρώτη μεγάλη τουριστική έκθεση στην Ελλάδα που περιλαμβάνει τους προορισμούς, τον Θεματικό Τουρισμό, τη Γαστρονομία, τον Οίνο και τα υπόλοιπα ποτά που παράγονται στην Ελλάδα.

Ο κύριος Καραχρήστος εστίασε στο γεγονός πως οι θεματικές μορφές τουρισμού μπορούν να γίνουν η απάντηση στην εποχικότητα, δίνοντας λύσεις στο διαχρονικό ζήτημα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος, ενώ υπογράμμισε πως μέσω της WTE θα γίνει ένα ακόμα βήμα για την προσέγγιση του τουρισμού με τα ελληνικά προϊόντα και με απώτερο στόχο τόσο τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, όσο και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών προϊόντων.